'Tweede generatie Google Chromecast Ultra werkt met Android TV'

'Tweede generatie Google Chromecast Ultra werkt met Android TV'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Nieuwe Chromecast Ultra

De Chromecast Ultra is nog steeds de krachtigste Chromecast van het moment, want hij maakt 4K-streaming mogelijk. Toch wordt de Chromecast Ultra al een dagje ouder, want het stickje werd voor het eerst in 2016 voorgesteld. 9To5Google heeft van een Google-insider gehoord dat het bedrijf werkt aan een tweede generatie van de streaming stick, en die streamt niet alleen aan een hogere kwaliteit dan de andere chromecasts, maar hij brengt ook unieke functionaliteiten.

Wat het meest in het oog springt is Android TV. Met de nieuwe stick kan je in één klap Android TV-apps zoals YouTube TV en Netflix draaien op je televisie. De tweede generatie van Chromecast Ultra zal daarnaast met een eigen afstandsbediening komen. Die nieuwe afstandsbediening zou gebaseerd kunnen zijn op de degene die we recent zagen bij Googles ontwikkelaarskit van Android 10 voor Android TV. Dat wil zeggen dat ze komt met een microfoon en Google Assistent-knop.

ADT-3 kitDe afstandsbediening uit Googles ADT-3-ontwikkelaarskit

4K de norm

De nieuwe Chromecast Ultra is op dit moment nog in ontwikkeling en hij heeft als codenaam 'Sabrina'. Hij gelijkt op het gebied van design sterk op de huidige, derde generatie van de Chromecast. Mogelijk krijgen we hem voor het eerst te zien op de volgende Made by Google-conferentie die in het najaar plaatsvindt, al bevestigt de Google Insider niets over de prijs en de beschikbaarheid van het product.

Het voelt als een logische zet aan dat Google met de nieuwe stick inzet op meer functionaliteiten, omdat de 4K-streamingkwaliteit stilaan meer de norm zal worden nu 4K-televisies erg betaalbaar. zijn Dat wil zeggen dat Google binnenkort de vierde generatie van zijn gewone Chromecast naar verwachting met 4K zal uitrusten, maar wanneer dat zal zijn, is ook nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk