'Goedkoper abonnement van Netflix komt met twee beperkingen'

'Goedkoper abonnement van Netflix komt met twee beperkingen'

Netflix heeft aangekondigd dat er een goedkoper abonnement op komst inclusief reclame. Nu is er in de code van de Netflix-app ontdekt dat het reclameabonnement straks niet de mogelijkheid biedt om films en series te downloaden.

Netflix
Wat is Netflix? Netflix is een streamingdienst die in september 2013 in Nederland gelanceerd is. Je kan met een Netflix-abonnement onbeperkt films, series, documentai ..

Meer info

Films en series downloaden 

Netflix is momenteel driftig op zoek naar mogelijkheden om het verlies in abonnees een halt toe te roepen. Eén van die mogelijkheden is het aanbieden van een goedkoper abonnement. Dat abonnement wordt waarschijnlijk begin 2023 gelanceerd, maar in welke landen is nog niet bekend. Dat goedkopere abonnement zal tevens reclame bevatten, maar er is mogelijk een beperking op komst.

  • Wil je een Netflix-abonnement afsluiten? Dat kan je hier doen.  

Netflix is niet van plan om gebruikers van zijn nieuwe reclameabonnement films en series te laten downloaden om deze offline te kunnen bekijken. Dat blijkt uit aanwijzingen in de code in de iPhone-app van het bedrijf. Dat meldt persbureau Bloomberg. “Downloads available on all plans except Netflix with ads”, staat er in de code. Dus alleen abonnementen zonder advertenties komen met de download-functie.

Reclame overslaan

De code suggereert ook dat abonnees van het goedkopere abonnement geen advertenties kunnen overslaan. De afspeelknoppen zijn namelijk niet beschikbaar tijdens de reclameblokken.

Eerder werd bekend dat Microsoft de partner van Netflix wordt voor technologie en reclame. De streamingdienst wil tevens de kwaliteit van de reclame in de loop van de jaren verbeteren. Het reclamemodel komt dus begin volgend jaar en zal eerst in een beperkt aantal markten uitgerold.

Netflix offline kijken

Als je series en films offline wilt kijken op een moment dat het jou uitkomt, kun je ze downloaden via de Netflix-app. Die mogelijkheid wordt al sinds 2016 aangeboden. Je tikt hiervoor eenvoudig op het downloadpictogram (pijltje naar beneden) bij de film of serie in de app, en vervolgens vind je de titel terug bij Downloads rechts onderin. Er is ook een optie Seizoen downloaden om alle afleveringen van een serie te downloaden. Je kunt maximaal 100 actieve titels downloaden per apparaat op alle apparaten binnen je abonnement. Downloads verlopen na een bepaalde tijd en sommige titels kun je maar een maximum aantal keer per jaar downloaden.

Lees meer over:
Netflix

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties