Je kan straks geen films meer kopen of huren in de Play Store

Je kan straks geen films meer kopen of huren in de Play Store

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Het gedeelte waarmee je films en series kan huren op kopen in de Google Play Store verdwijnt. In de plaats zal die mogelijkheid deel uitmaken van de Google TV-app, dat maakt Google bekend. De verandering zal vanaf mei 2022 ingaan.

Films en series in Google TV

Streamingdiensten zijn al jarenlang aan een opmars bezig en de laatste die zijn opwachting in Nederland heeft gemaakt is HBO Max. Toch bestaat er als alternatief voor zo'n abonnement ook nog steeds de mogelijkheid om films en series te huren op kopen op je telefoon. Binnenkort kan dat niet langer vanuit de Play Store, dat zegt Google op zijn Play Help-forum.

Films huren en kopen werkte eerst in Google Play Films-app, maar sinds die app vorig jaar heeft plaatsgemaakt voor het nieuwe Google TV, moest je het doen vanuit de Play Store. Dat werkt vanuit het Films-tabblad in de applicatiewinkel. Wel, niet voor lang meer. Google verhuist zijn films en series naar de Google TV-app.

Een screenshot van de Google TV-app

Een screenshot van de Google TV-app

Verwarrende zet?

Anders dan Play Films is Google TV meer gericht op streamingdiensten. Het beveelt content aan die voor jou relevant is van verschillende streamingdiensten. Het lijkt ook logisch dat de app straks ook de plek bij uitstek is voort het huren en kopen van films, alleen is het mogelijk ietwat verwarrend voor gebruikers dat de functie niet van bij het begin deel uitmaakte van de vervanger van Play Films.

Al je aangekochte films en series zullen vanaf de maand mei in Google TV te vinden zijn. Je zal vanaf dan ook nieuwe content kunnen kopen of huren vanuit de app. Heb je nog geen ervaring met Google TV? In dit artikel leggen we uit wat je over de app moet weten. We besprek hier dan weer de verschillen tussen Android TV en Google TV voor slimme televisies.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google TV? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk