FIFA+ is het nieuwe streamingplatform voor voetbalfans

FIFA+ is het nieuwe streamingplatform voor voetbalfans

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Voetbalbond FIFA lanceert streamingplatform FIFA+ met uiteraard heel veel voetbal, veel archiefmateriaal en ook Originals. De dienst komt in vijf talen beschikbaar en later volgen nog meer talen.

FIFA+

FIFA+ geeft je toegang tot live voetbalwedstrijden, interactieve games, nieuws, toernooi-informatie, en meer materiaal over mannen- en vrouwenvoetbal. FIFA is naar eigen zeggen "de eerste sportfederatie ooit die zo'n uitgebreide streaming- en contentervaring aan haar fans biedt."

Livewedstrijden en archief

Het nieuwe streamingplatform zal tegen het einde van 2022 zo'n 40.000 live wedstrijden per jaar streamen, waaronder 11.000 vrouwenwedstrijden. Verder biedt FIFA+ live verslaggeving van Europese topcompetities maar ook minder bekende competities voor wat betreft heren-, dames- en jeugdvoetbal. Vanaf de lancering zulle maandelijks 1.400 wedstrijden live worden gestreamd en dat aantal zal volgens de voetbalbond snel stijgen.

Je kan je op FIFA+ ook vermaken met meer dan 2.000 uur aan archiefmateriaal. Daarbij kan je denken aan volledige wedstrijdherhalingen, hoogtepunten, doelpunten en 'magische momenten'. Er wordt gestart met een aanbod van 2500 video's uit de jaren '50 tot nu, en er zullen er in de loop van het jaar nog veel meer volgen.

Gerelateerde artikelen

FIFA+ Originals

Net als andere streamingdiensten komt ook FIFA+ met originals, dus eigen docuseries en -films: "De Originals bestaan uit volledige documentaires, docuseries, talkshows en korte films bevatten in 11 talen, die verhalen vertellen van lokale voetballers tot nationale voetbalteams en voetbalhelden uit het verleden en heden uit meer dan 40 landen." FIFA maakt ook al een aantal titels bekend zoals Ronaldinho: The Happiest Man in the World, Dani Crazy Dream en Captains.

Beschikbaarheid

FIFA+ kan je in de browser bekijk op desktop en smartphones en tablets. De voetbalbond geeft aan dat het streamingplatform binnenkort ook naar andere 'connected devices' komt. FIFA+ is beschikbaar in de talen Engels, Frans, Duits, Portugees en Spaans. In juni van dit jaar volgen er nog eens zes talen, maar de bond geeft niet aan om welke talen het gaat.

FIFA+ | Football entertainment

FIFA+ | Football entertainment

FIFA+ is de bron voor alles wat met voetbal te maken heeft. Je vindt er materiaal over je favoriete voetballers, actueel nieuws, live games, wedstrijdgegevens en mee ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk