Disney+ verlaagt beeldkwaliteit tijdens de coronacrisis

Disney+ verlaagt beeldkwaliteit tijdens de coronacrisis

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Beeldkwaliteit

Disney+ neemt het sinds 2019 op tegen Netflix en is inmiddels in Nederland verkrijgbaar. België wacht nog op de officiële onthulling, die mogelijk in de zomer plaats zou vinden. Normaliter biedt de streamingsdienst zijn films en series aan in 4K: een flinke belasting voor het telecomnetwerk. Zeker nu steeds meer mensen thuisblijven en daar vervolgens een streamingsdienst gebruiken om de dag door te komen. Om het telecomnetwerk te ontlasten, heeft de Europese Commissie in samenspraak met de streamingsdiensten besloten om de beeldkwaliteit voorlopig te verlagen. In het geval van de Disney+-dienst, gaat de kwaliteit met ‘25 procent omlaag’.

Disney+

De beeldkwaliteit van Disney+ zal verlaagd worden tijdens de coronacrisis

Disney+ volgt daarmee Netflix en YouTube in hun besluit om de beeldkwaliteit te verlagen. Daarbij is het belangrijk om op te merken dat Netflix in de goedkopere abonnementen sowieso een lagere beeldkwaliteit aanbiedt – het aanbod begint bij SD, en loopt op tot 4K. Wat betreft resolutie gaan Netflix-gebruikers er niet op achteruit, aldus het bedrijf. In plaats daarvan verlaagt het de bitrate, een belangrijk component voor de beeldkwaliteit die je voorgeschoteld krijgt. Voor YouTube geldt dat de beeldkwaliteit standaard op ‘standard definition (SD)’ komt te liggen. Hogere resoluties zijn handmatig aan te vinken.

Netwerkcapaciteit

Naast de verlaging van de beeldkwaliteit, zou Disney de onthulling van Disney+ in Frankrijk uitstellen wegens het coronavirus. Eerder stond de onthulling in Frankrijk ingepland voor 24 maart, inmiddels is de onthulling opgeschoven naar 7 april. Disney liet in een tweet laten weten dat de overheid heeft gevraagd om uitstel van de lancering; mogelijk om de druk op de telecomnetwerken niet verder op te laten lopen. In Nederland lijkt het in elk geval nog niet direct nodig om het internetgebruik te minderen. Ondanks de toename in het internetverkeer, zou het voor Nederlandse providers nog ruim onder hun limiet blijven.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk