Disney+ verhoogt fors de prijzen in de VS: ook in Nederland?

Disney+ verhoogt fors de prijzen in de VS: ook in Nederland?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Gebruikers van Disney+ in de Verenigde Staten betalen straks 11 dollar per maand voor Disney+ in plaats van de huidige abonnementsprijs van 8 dollar. Wie de huidige prijs toch wil behouden, zal voortaan advertenties te zien krijgen. Verwacht wordt dat ook in Nederland en België de prijzen stijgen.

Disney+-prijs stijgt

Er zijn hogere prijzen op komst in het 'huis van de muis'. In de Verenigde Staten maakt Disney+ bekend dat gebruikers voortaan maandelijks meer moeten betalen om de streamingdienst te gebruiken. De huidige prijs van 8 dollar per maand blijft wel bestaan, maar dan alleen in combinatie met een abonnement dat reclame toont. De nieuwe prijzen zijn geldig vanaf 8 december.

Gerelateerde artikelen

Op dit moment geldt de prijsverhoging dus alleen in de VS, maar het is meer dan waarschijnlijk dat de verandering ook naar Nederland en België komt. Eerder raakte al door geruchten bekend dat Disney+ dit jaar nog zijn abonnement met reclame in de VS zou aankondigen en in 2023 zou dat ook in andere landen beschikbaar zijn.

Disney+ zonder reclame nu Disney+ zonder reclame vanaf straks Disney+ met reclame
Prijs Verenigde Staten 8 dollar p/m of 80 dollar p/j 11 dollar p/m of 110 dollar p/j 8 dollar p/m of 80 dollar p/j
Prijs Nederland en België 8,99 euro p/m of 89,90 euro p/j ? ?

Anders dan Netflix

Eerst werd wel gedacht dat de formule met reclame goedkoper zou worden dan de huidige prijzen, maar niets is dus minder waar. Concurrent Netflix heeft recent nog in de Verenigde Staten en in enkele Europese landen een abonnement met advertenties voorgesteld en daar gaat het wel om een goedkoper alternatief. Netflix maakte duidelijk dat het bedrijf met het voordelige abonnement een bredere doelgroep wil bereiken.

Het is niet bekend wanneer de wijziging in de tarieven van Disney+ straks Nederland en België bereiken. Wie de prijsverhoging wil vermijden, kan dat doen door een jaarabonnement af te sluiten. Ben jij geneigd om straks op Disney+ te kiezen voor een abonnement met reclame? Misschien ga je Disney+ opnieuw vergelijken met de concurrentie? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over streamingdiensten? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Disney+

Disney+

Disney+ is een streamingdienst van Disney waar je titels van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en Star kan streamen.Films en series op Disney Plu ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk