Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Ghostbusters World

 • Asphalt 9: Legends - 2018’s New Arcade Racing Game

 • Pokémon Quest

 • PUBG Mobile

 • Super Mario Run

Trending smartphones
 • OnePlus 6T

 • Huawei Mate 20 Pro

 • Google Pixel 3 XL

 • Samsung Galaxy Note 9

 • Nokia 7 Plus

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

Eerst deze, dan de rest

Deze apps installeert Dim als eerste op zijn nieuwe smartphone

· 02 april 2018

Bij Androidworld wissel je heel erg vaak van smartphone. Zeker vijf keer per jaar neem je een ander toestel in gebruik om deze uitvoerig te testen. Welke zeven apps installeert Dim als eerste?

De apps van Dim

Het wisselen van toestel is een stuk minder werk dan vroeger. Meestal zet ik de backup van mijn oude toestel terug, sim erin en klaar. De wachtwoorden staan allemaal in LastPass dus daar ben ik ook relatief snel mee klaar. Wanneer ik vanaf niks (clean install) weer een smartphone zou installeren dan komen de volgende apps er als eerste op.

WhatsApp

Wanneer je met iedereen in contact wil blijven installeer je de messenger waar iedereen gebruik van maakt. Dat is nu eenmaal WhatsApp en daar zal niet zo heel snel verandering in komen. Het is absoluut niet mijn favoriete messenger: wat dat betreft gaat mijn voorkeur uit naar Alloof misschien welTelegram. Ik moet wel zeggen dat ik naast WhatsApp ook veel via de messenger-functie op Instagram aan het communiceren ben.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

WhatsApp en berichten intrekken

Spotify

Muziek is vanzelfsprekend belangrijk en daarom zet ik ook Spotify snel op mijn nieuwe smartphone. Soundcloud is overigens ook een app met fijne muziek en daar kom je ook nog wel eens wat andere artiesten tegen. Dit zijn meestal de DJ-sets van bekende festivals en previews van nieuwe tracks. Het is best fijn om een beetje op zoek te gaan naar nieuwe muziek van onbekende artiesten. Overigens wissel ik nog wel eens van muziek-app. Zo heb ik een lange tijd gebruik gemaakt van Google Play Music en heb ik ook een periode van de betaalde versie van Deezer gehad. 

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Spotify Codes

Slack

Vroeger was het Hangouts maar tegenwoordig is het Slack waar we met Androidworld in communiceren. We werken grotendeels thuis en dan is een snelle en betrouwbare tool belangrijk om met elkaar te kunnen praten. Slack zorgt ervoor dat we veel minder e-mail versturen dan zonder een dergelijke tool. Tel daarbij op de tijdswinst die je boekt met de snelle antwoorden die je van elkaar krijgt en dan is het een 'must-have' tool. Over de video-chat via Slack ben ik niet zo tevreden, daarvoor proberen we nu Hangouts Chat uit. Verder wachten we nog op de tool waarmee we volledig met elkaar in cyberspace kunnen werken. Het Holodeck uit StarTrek lijkt me echt iets voor ons.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshots van gif'jes in Slack

Netflix

Ik ben een workaholic maar af en toe relax ik ook wel eens met een goede serie op de bank. Netflix is wat dat betreft een perfecte dienst er is genoeg te vinden wat bij mijn interesses past. Ook belangrijk is dat de app stabiel is en de stream van een goede kwaliteit, anders kan ik niet in de trein kijken. Naast Netflix gebruik ik ook de app van Ziggo wanneer ik een televisieprogramma wil kijken of bijvoorbeeld het voetballen.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Dag zijmenu, hoi menu balk onderaan

NOS

Naast de NOS-app komt ook de app van NU.nl op mijn nieuwe toestel. Op dit moment gaat mijn voorkeur uit naar de NOS waar dat vroeger NU.nl was. De  nieuwe interface van de NOS-app met de grote afbeeldingen vind ik echt heel fijn en ook video's spelen beter af dan in de NU.nl-app. Wie weet is het volgend jaar weer anders en heeft John de Mol iets voor ons gemaakt. Overigens gebruik ik deze apps alleen om op de hoogte te blijven van wat er in de wereld afspeelt. Vergelijk het met 'koppensnellen' in de ouderwetse krant en zo heel af en toe lees ik een heel stuk.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

NOS-app

NS Reisplanner Extra

Ik heb geen auto meer en daarom maak ik vaak gebruik van de trein. Reizen doe ik dan buiten de spits, dat is goedkoop en ik kan heel veel werk verzetten in de trein. Dat is heel erg efficiënt en zo kan ik meer uit mijn dag halen. De app van de NS is echt heel erg goed, hij is stabiel en vrijwel altijd up-to-date wat betreft de situatie op het spoor. Wanneer ik in het buitenland ben of wanneer ik niet van treinstation naar treinstation reis dan gebruik ik Google Maps. Deze is tegenwoordig ook zeer precies wanneer het gaat om het aangeven van het openbaar vervoer, al worden niet altijd de meest handige routes gesuggereerd. 

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

NS Reisplanner

Feedly

Nieuws is alles voor ons en dat betekent dat we heel veel bronnen moeten bijhouden. Om elke website apart te bezoeken duurt veel te lang en daarom gebruik ik een feedreader. Nadat Google Reader stopte (boeeeehoeee) ben ik fan geworden van Feedly. Deze app zet al het nieuws van de sites die ik volg netjes op een rij zodat ik het snel kan scannen. Je kunt verschillende groepen aanmaken voor de verschillende soorten sites zodat je efficiënt het nieuws kunt scannen. 

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

FeedlyDit waren mijn zeven apps die meteen bij het installeren van een smartphone worden geïnstalleerd. Soms zijn er ook nog alternatieve apps gegeven, zodat jullie weer helemaal op de hoogte zijn van mijn app-gebruik!

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (15)
Bezig met laden van reacties...