Deze Anker Android TV-dongle brengt 4K-streaming voor 105 euro

Deze Anker Android TV-dongle brengt 4K-streaming voor 105 euro

Anker heeft een dongle gemaakt die 'domme' televisies slim maakt dankzij Android TV. De Nebula 4K Streaming Dongle kost op Amazon 105 euro inclusief verzending, en komt ook met een afstandsbediening. Het lijkt op een concurrent voor Googles Chromecast met Google TV.

Anker Nebula 4K Streaming Dongle

Een televisie met Android TV maakt dat je kan streamen dankzij de ingebouwde Chromecast-functie, en je kan heel wat aangepaste apps vinden in de Google Play Store. Google bracht met zijn Chromecast met Google TV al een stick op de markt om televisies slimmer te maken, en ook Anker doet het nu met de 4K Nebula Streaming Dongle, dat weet 9To5Google.

Je verbindt de dongle via de HDMI-poort van je televisie, en er is ook een micro-usb-poort waarmee je het apparaat aan de netstroom hangt. Vervolgens gebruik je de afstandsbediening om door de interface van Android TV 10 te navigeren. Je vindt daar knoppen om makkelijk de populairste streamingdiensten te openen: YouTube, Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Er is ook een knop waarmee je de Google Assistent kan starten.

Deze Anker Android TV-dongle brengt 4K-streaming voor 105 euro
De dongle en afstandsbediening

Als je een film of serie afspeelt dan kan dat in een 4K-resolutie. De dongle van Anker ondersteunt ook HDR en Dolby Digital Plus audio. We krijgen ook nog heel beknopte informatie over de specificaties van dit tv-accessoire, want het werkt met 2 GB RAM en 8 GB opslag. Het is niet bekend welke chipset Anker gebruikt.

Prijs en beschikbaarheid

De Anker Nebula 4K Streaming Dongle kost 90 dollar op Amazon.com. Op de Nederlandse Amazon-site is het apparaat niet beschikbaar, maar je kan hem wel rechtstreeks laten leveren via de Amerikaanse winkel. Dat kost dan 105,08 euro inclusief belastingen en verzendingkosten.

Andere accessoires om je tv slim te maken:

Wat denk jij van dit streamingaccessoire? Spreekt dit jou meer aan dan de Chromecast met Google TV? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Het is themaweek op Androidworld

Deze week staat Androidworld in het teken van de themaweek Entertainment en dit artikel is daar onderdeel van. Heb jij een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens deze themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel (check ook onze Android-app). Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep of deze Signal-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan ook!

Bedankt voor de tip, Ronald!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties