Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • OPPO Find X2 Pro

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

LastPass eerst, dan de rest

Deze apps installeert Claudia als eerste op een nieuwe smartphone

· 30 maart 2018

Op de redactie wisselen we nogal eens van smartphone en dat betekent dat er ook het een en ander aan apps, games en instellingen overgezet moet worden. De eerste zeven apps die Claudia installeert op een nieuwe smartphone heeft ze in dit artikel voor jullie op een rij gezet!

LastPass

Bij het instellen van nieuwe apps en games maak ik meestal gebruik van de back-up die in Android is ingebakken. Veel gegevens worden dan al automatisch teruggezet, maar in de gevallen dat dit niet gebeurt of wanneer ik kies voor een 'clean install' is er LastPass. Deze wachtwoordmanager is al tijden mijn geheugen op het gebied van inloggegevens en andere gevoelige informatie. Zowel op desktop als mobiel maak ik dankbaar gebruik ervan. Daarnaast kun je via de Security Challenge zien welke wachtwoorden niet sterk zijn of mogelijk gehackt zijn.

LastPass is gratis te gebruiken en kan via de knop hieronder gedownload worden. Ik gebruik een betaalde versie van ruim 20 euro per jaar. Een overzicht van prijzen vind je hier.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

LastPass

Action Launcher

Tijdens het testen van een smartphone gebruik ik de standaard meegeleverd launcher maar daarna is Action Launcher voor mij de volgende stap. Deze launcher is lekker uitgebreid, wordt regelmatig geüpdatet met nieuwe mogelijkheden, komt veel overeen met standaard Android en neemt ook veel functies over uit Nougat of Oreo. Vooral de 'quickpage' en 'covers' zijn voor mij een uitkomst omdat ik van een homescreen houd met zo min mogelijk app-icoontjes. Deze twee opties zorgen ervoor dat ik snel een app kan openen en het scherm toch lekker rustig kan houden.

Action Launcher is gratis te gebruiken en kan via de knop hieronder gedownload worden maar voor sommige functies is de Plus-versie benodigd. Er is ook een donatieversie. Dit 'supporter pack 2017' heb ik in april voor €5,- aangeschaft. Dit heeft me alleen een supporters-badge in de app opgeleverd, maar belangrijker nog, ik heb Chris Lacey beloond voor zijn werk.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van Action Launcher 3

Gboard

Gboard bestaat nog niet eens zo heel lang maar toch is het voor mij een waardige vervanger geworden van het door mij jarenlang gebruikte SwiftKey. Vooral de indeling van het toetsenbord met schakeltoets voor emoji, de Google-zoekbalk, de veelgebruikte gif-zoeker en natuurlijk de goede voorspelling maken voor mij van Gboard mijn favoriete toetsenbord-app. En we kunnen binnenkort Achterhoeks, Drents, Twents en Gronings typen in Gboard, dus dan moet je echt wel een bret veur de kop hebben als je Gboard nog niks vindt.

Gboard is gratis te gebruiken en kan via de knop hieronder gedownload worden.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Nieuwe functies in Gboard

WhatsApp

WhatsApp, tja, ik ben er geen supergrote fan van maar toch wordt de messenger geïnstalleerd om zo te communiceren met wat familie, vrienden en hardloopgroepjes. Daarnaast gebruik ik Telegram voor veel andere zaken. Dus WhatsApp is welkom maar als iedereen eens een keer overstapt naar een beter alternatief, ben ik om.

WhatsApp is gratis te gebruiken en kan via de knop hieronder gedownload worden.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

WhatsApp bellen en video

Androidworld Reader

Uiteraard krijgt de AW Reader een mooi plekje op mijn homescreen. Op de momenten dat ik niet aan het werk ben, lees ik alles op mijn gemak door en natuurlijk komen daar de comments ook bij aan bod. Daarnaast neem ik altijd nog even de nieuwste berichten op het forum door en probeer ik te helpen waar mogelijk.

De AW Reader is gratis te gebruiken en kan via de knop hieronder gedownload worden.

> Androidworld Forum

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van de Androidworld Reader

Slack

Als we het dan toch over werk hebben, dan komt Slack om de hoek kijken. Deze tool wordt dag en nacht door de redactie en de moderators gebruikt om te communiceren. Vroeger gebruikten we Hangouts hiervoor. Qua communicatie bepreken we er natuurlijk het laatste nieuws, nemen we er de tips door, bespreken we wie wat gaat oppakken en delen we er hele stomme gif'jes. Een dag zonder Slack is moeilijk voor te stellen en ook onmisbaar voor Androidworld.

Slack is gratis te gebruiken en kan via de knop hieronder gedownload worden. Er zijn ook verschillende betaalde abonnementen te verkrijgen.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Slack

Join by joaoapps

Ik heb er al eens eerder over geschreven, Join is een superhandige app die ik dagelijks gebruik om notificaties, links, klembord, screenshots, foto's en vele andere bestanden van mijn smartphone naar mijn Chromebook en andersom te versturen. Met deze app kun je ook reageren op sms'jes en e-mailberichten die op je smartphone binnenkomen via je pc verwijderen. Dit en de vele integraties (onder andere Tasker, IFTTT) met apps maakt Join voor mij onmisbaar en een van de eerste apps die ik installeer.

Join is gratis te gebruiken en kan via de knop hieronder gedownload worden. Voor sommige functies is een in-app-betaling vereist maar dat is zeker de moeite waard. Daarnaast kun je de ontwikkelaar met drie verschillende eenmalige betalingen steunen.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van Join

En jullie dan?

Tot zover mijn lijstje met apps die ik als eerste installeer op een nieuwe smartphone. Nu ben ik benieuwd welke apps jullie voorrang geven bij het instellen van een nieuw toestel. Laat het hieronder maar horen!

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (19)
Bezig met laden van reacties...