Chromecast met Google TV in steeds meer Nederlandse winkels verkrijgbaar

Chromecast met Google TV in steeds meer Nederlandse winkels verkrijgbaar

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Medio 2020 lanceerde Google een nieuwe Chromecast, de Chromecast met Google TV. Google bracht de dongle niet in Nederland en België uit, dus moeten we het apparaatje via een omweg aanschaffen. Gelukkig zijn er wel steeds meer winkels in Nederland die de Chromecast met Google TV verkopen.

Gerelateerde artikelen

Wat is een Chromecast met Google TV?

De Chromecast met Google TV aan is de nieuwste variant van de Chromecast, een stickje dat elke 'domme' tv slim kan maken. Je steekt de dongle in een HDMI-poort van je tv en je kan in enkele stappen muziek, websites en films en series streamen. Daarnaast kan je apps en games via de Chromecast op je tv installeren, de Google Assistent vragen stellen, en iets leuks op de achtergrond laten zien via de sfeerstand.

De Chromecast met Google TV heeft in tegenstelling tot oudere Chromecasts ook nieuwe opties. Zo is er een nieuwe gebruikersinterface met de focus op gepersonaliseerde content, en de dongle wordt geleverd met een afstandsbediening. Met deze afstandsbediening kun je navigeren in de Google TV-interface via de D-Pad of met de knoppen om terug of naar het thuisscherm te gaan. Verder is er een knop voor de Google Assistant, en en twee knoppen voor de bekendste videodiensten, Netflix en YouTube.

Helaas ontbreken er wel een aantal belangrijke functionaliteiten in de gebruikersinterface van Google TV. Dat komt omdat Google de dongle nog niet officieel heeft aangekondigd in Nederland en België, ondanks dat alle ingrediënten aanwezig zijn. Wil je weten wat er precies ontbreekt en wat je allemaal met deze Chromecast kan dien? Lees er alles over via de artikelen hieronder:

Chromecast met Google TV in steeds meer Nederlandse winkels verkrijgbaar

Chromecast met Google TV kopen

Zoals aangegeven kun je de Chromecast met Google TV wel al in Nederland kopen. Dat kan via de Duitse Google Store (69,99 euro) of via een Nederlandse webwinkel (rond de 80 euro). We hebben een compleet overzicht van alle aanbieders van de Chromecast met Google TV op Androidworld staan en daar zijn nu verschillende nieuwe winkels aan toegevoegd. Je kan ons complete overzicht met winkels waar je de Chromecast met Google TV kunt kopen, hieronder bekijken.

Chromecast met Google TV (4K) kopen
Chromecast met Google TV (4K) kopen
Chromecast met Google TV (4K) kopen

Chromecast met Google TV (4K) kopen

Met de Google Chromecast 4K met Google TV maak je van iedere tv een slimme tv. Google TV is een platform waarmee je al jouw films en series van verschillende apps in één handig overzicht terugvindt. Plug de Chromecast met Google TV in jouw tv en stream in een handomdraai al jouw favoriete films en series met een druk op de knop.

Vanaf € 69,99

Winkelen op:

Dank voor de tip, Reindert!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk