Chromecast met Google TV (4K) krijgt Android 12-update: dit is nieuw

Chromecast met Google TV (4K) krijgt Android 12-update: dit is nieuw

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Er staat een belangrijke Android 12-update klaar voor de Chromecast met Google TV (4K). De streamingstick krijgt daarmee nieuwe privacyfuncties en je kan meer instellingen omtrent geluid en de framerate aanpassen. We leggen het uit.

Chromecast met Google TV (4K) en Android 12

Google heeft eind september een nieuwe Chromecast voorgesteld met Google TV, die toegankelijker is dankzij zijn lagere prijs. Streamen kan maximaal met een 1080p-resolutie, maar een troef van de Chromecast HD was zijn nieuwere Android-versie.

De Chromecast 4K blijft niet langer achter. De streamingstick werkte nog met een versie van Google TV die op Android 10 was gebaseerd, maar hij krijgt nu de Android 12-update, dat weet 9To5Google. De 4K-versie krijgt dus een pakket van verbeteringen die met twee generaties van Android Tv zijn uitgebracht. Hieronder geven we een kort overzicht, maar je kan de verbeteringen uitgebreid ontdekken in de punten 2 tot en met 6 in dit artikel over de Chromecast HD.

Wat is nieuw met de Android 12-update:

  • Er is een microfoonindicator zichtbaar
  • Er zijn meer mogelijkheden om tekst te schalen
  • Je kan de framerate van content bepalen
  • Je verbindt nu sneller met wifi via een QR-code
  • Er is meer controle over HDR-instellingen en surroundgeluid
  • Verbeterde beveiliging en stabiliteit

Gerelateerde artikelen

Zo installeer je de update

Als je de update handmatig wil toepassen, dan kan dat via de instellingen. Ga naar Instellingen -> Systeem -> Over -> Systeemupdate. Het is mogelijk wel daarna nodig om je Google TV-afstandsbediening opnieuw met je Chromecast te koppelen met behulp van je telefoon. Wanneer je afstandsbediening het laat afweten kan je je telefoon tijdelijk gebruiken om hem te ontkoppelen en opnieuw te verbinden. Dat werkt via de virtuele afstandsbediening van de Google TV- of Google Home-app.

De Chromecast HD blijft nog één klein voordeel behouden ten opzichte van de 4K-versie, en dat is de 300 MB aan opslag die er extra is om apps te downloaden. Eerder ontving de Chromecast 4K al een update in juli, maar dat ging toen om een kleiner pakket aan optimalisaties. Een maand eerder heeft Google de 4K-versie voor het eerst officieel in Nederland aangeboden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Chromecast? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Chromecast met Google TV (4K) kopen
Chromecast met Google TV (4K) kopen
Chromecast met Google TV (4K) kopen

Chromecast met Google TV (4K) kopen

Met de Google Chromecast 4K met Google TV maak je van iedere tv een slimme tv. Google TV is een platform waarmee je al jouw films en series van verschillende apps in één handig overzicht terugvindt. Plug de Chromecast met Google TV in jouw tv en stream in een handomdraai al jouw favoriete films en series met een druk op de knop.

Vanaf € 69,99

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk