Chromecast met Google TV ontvangt eerste update van 2022

Chromecast met Google TV ontvangt eerste update van 2022

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google rolt een belangrijke update met verbeteringen uit voor zijn Chromecast met Google TV. Apps die met de streamingstick werken krijgen verbeteringen voor het streamen in een 4K HDR-kwaliteit en ook de verbinding van de Chromecast is geoptimaliseerd.

Chromecast-update

Googles Chromecast met Google TV is sinds mei 2022 ook officieel in Nederland te koop en al meteen hebben eigenaars van het bekende tv-accessoire een update beet. Het is build 'QTS1.220504.008' en ondanks verwachtingen van gebruikers draait de Google TV-software nog steeds op Android 10. Wel trakteert Google op enkele andere verbeteringen, dat blijkt uit de changelog.

Als eerste heeft Google het streamen in 4K en HDR aangepakt voor Google TV-apps, en de update bevat verscheidene platform-verbeteringen. Verder pakte het bedrijf ook softwarefouten aan en als laatste optimaliseerde Google ook de bluetooth- en wifi-verbinding van zijn Chromecast.

De update was goed voor 140 MB en je kan hem installeren als volgt: druk in Google TV op je tv op je profielicoontje -> Instellingen -> Over -> Systeemupdate. Bij deze update hoort ook een afzonderlijke update voor de afstandsbediening van de Chromecast.

Gerelateerde artikelen

Kleine update

Als je kijkt naar die andere grote verbetering die Google dit jaar heeft uitgerold, de kijkprofielen, dan kan je stellen dat deze nieuwe update relatief klein is. Dankzij kijkprofielen kan je Chromecast films en series aanbevelen die op maat zijn van elk lid van het gezin. Androidworld vroeg in een recente AW Poll aan zijn lezers of zij over een Chromecast thuis beschikken, en daaruit bleek dat het streamingaccessoire erg populair is.

Toch krijgt de Chromecast de laatste jaren wel steeds meer te maken met concurrentie van vergelijkbare producten, zoals de nieuwe Mi TV Stick 4K van Xiaomi of de NVIDIA Shield. Ben jij tevreden over je Chromecast? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Chromecast? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Chromecast met Google TV (4K) kopen
Chromecast met Google TV (4K) kopen
Chromecast met Google TV (4K) kopen

Chromecast met Google TV (4K) kopen

Met de Google Chromecast 4K met Google TV maak je van iedere tv een slimme tv. Google TV is een platform waarmee je al jouw films en series van verschillende apps in één handig overzicht terugvindt. Plug de Chromecast met Google TV in jouw tv en stream in een handomdraai al jouw favoriete films en series met een druk op de knop.

Vanaf € 69,99

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk