Chromecast met Google TV nu officieel in Nederland te koop

Chromecast met Google TV nu officieel in Nederland te koop

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google gaat zijn Chromecast met Google TV nu officieel in Nederland verkopen. Hij komt met een afstandsbediening en maakt van je televisie een smart tv. Google TV brengt content van alle streamingdiensten samen op één hoofdscherm en dat werkt ook met onder andere Viaplay en Ziggo GO.

Chromecast met Google TV

Hij komt dan eindelijk ook onze kant op: de Chromecast met Google TV. Het accessoire werd in 2020 aangekondigd en de belangrijkste nieuwigheid is dat hij je televisie slim maakt dankzij Google TV. Met de afstandsbediening kan je door de interface bladeren en Google kan content van alle streamingdiensten aanbevelen als die voor jou interessant is. Google TV leert je interesses kennen op basis van de films en series die je kijkt.

Je kon de Chromecast met Google TV eerder al kopen via webshops die hem uit het buitenland importeerden. Alleen kon Google TV nog geen content tonen van de Nederlandse streamingdiensten. Met de officiële komst naar Nederland komt daar verandering in, want Google kan films en series aanbevelen van de volgende diensten:

  • YouTube
  • Netflix
  • Disney+
  • Prime Video
  • Videoland
  • NPO Start
  • Ziggo GO
  • Viaplay
  • HBO Max
  • Apple TV

Heb jij eerder al een Chromecast met Google TV gekocht? Geen nood, want deze ontvangt een update waardoor hij met de Nederlandse streamingdiensten werkt. In mei raakte daarnaast bekend dat Google TV vanaf nu ook werkt met kijkprofielen. Dat wil zeggen dat meerdere gebruikers met Google TV kunnen werken en dat ze elk gepersonaliseerde aanbevelingen te zien krijgen.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Chromecast met Google TV nu officieel in Nederland te koop

4K HDR en Google Assistent

Uiteraard kan je ook nog steeds vanuit apps content casten op je tv door op het casticoontje te drukken. Om hem te installeren, plaats je hem in een HDMI-poort van je tv en je sluit hem met een AC-adapter aan op netstroom. De Chromecast met Google TV kan streamen in HDR en een 4K-resolutie met 60 frames per seconde. Hij ondersteunt ook Dolby Vision.

Verder komt de Chromecast met een afstandsbediening die een speciale knop heeft voor de Google Assistent. Houd die ingedrukt terwijl je in het Nederlands vragen stelt over films, series, genres, muziek of allerlei andere vragen zoals het weer, het dimmen van de lampen of het bekijken van een Nest Cam of Doorbell op het scherm.

Gerelateerde artikelen

Chromecast met Google TV kopen

Chromecast met Google TV is in Nederland vanaf 31 mei vooruit te bestellen in de Google Store voor 69,99 euro. Vanaf 21 juni is Chromecast met Google TV ook officieel verkrijgbaar bij: BCC, Bol.com, Coolblue en MediaMarkt.

Chromecast met Google TV (4K) kopen
Chromecast met Google TV (4K) kopen
Chromecast met Google TV (4K) kopen

Chromecast met Google TV (4K) kopen

Met de Google Chromecast 4K met Google TV maak je van iedere tv een slimme tv. Google TV is een platform waarmee je al jouw films en series van verschillende apps in één handig overzicht terugvindt. Plug de Chromecast met Google TV in jouw tv en stream in een handomdraai al jouw favoriete films en series met een druk op de knop.

Vanaf € 69,99

Winkelen op:

De populairste artikelen over de Chromecast met Google TV

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk