5 beste smartphones, apps, games en gadgets van 2018 volgens Stijn

5 beste smartphones, apps, games en gadgets van 2018 volgens Stijn

Smartphones: het beste van 2018

In mijn lijstje is er een opmerkelijk ding dat jullie misschien wel zullen opmerken, namelijk het driemalig voorkomen van een smartphone afkomstig van de Huawei-fabriek. Ik vind dat Huawei flink vooruit gaat en momenteel schitterende apparaten bouwt. Ook opmerkelijk: heel mijn top 5 is Chinees. China heeft in 2018 telefoons met een erg goede prijs-kwaliteitsverhouding op de markt gebracht, wat ik een goede ontwikkeling vind.

1. Huawei Mate 20 Pro

De Huawei Mate 20 Pro is wat mij betreft overduidelijk dé smartphone van het jaar. Zijn camerasetup zorgt voor mogelijkheden die je bij andere toestellen niet krijgt en zorgt los daarvan voor erg goede plaatjes. Daarnaast is het een erg krachtig toestel met een goede batterijduur, heeft hij een erg mooi AMOLED-scherm en ziet hij er ook nog eens erg mooi uit op designgebied. Al met al is dit een telefoon die op alle punten erg goed presteert, iets waar Huawei naar streeft met zijn apparaten.

> Review Huawei Mate 20 Pro

Foto van de Huawei Mate 20 Pro

2. Honor Magic 2

Op veel gebieden is de Honor Magic 2 identiek aan de Huawei Mate 20 Pro, wat logisch is aangezien ze van dezelfde fabrikant komen. Ondanks de Huawei Mate 20 Pro nog iets beter is, met name op cameragebied, vind ik toch dat de Magic 2 prominent in dit lijstje hoort te schitteren. Het toestel onderscheidt zich met zijn camera-uitschuifmechanisme, waardoor hij zo goed als randloos is. In combinatie met een mooi afgewerkt design en erg goede specificaties, is dit een erg geslaagd toestel en kan ik alleen maar hopen dat hij ooit ons land zal bereiken.

Honor Magic 2

3. OnePlus 6T

De OnePlus 6T is een van de meest besproken telefoons van dit jaar. Nieuws over dit toestel heeft vaak genoeg voor veel ophef gezorgd. Ging het niet om de ontbrekende hoofdtelefoonaansluiting, dan ging het wel over de in-screen vingerafdrukscanner. Toch heeft OnePlus, ondanks de commotie, een erg goed toestel op de markt gebracht. De OnePlus 6T heeft een gelikt ontwerp, is supersnel, heeft een in-screen vingerafdruksensor, en dat allemaal voor minder dan 600 euro.

> Review OnePlus 6T

OnePlus 6T - Nat

4. Pocophone F1

De uitleg voor deze keuze hoef ik eigenlijk niet te geven, aangezien iedereen al weet waarom de Pocophone F1 in deze lijst staat: zijn indrukwekkende prijs-kwaliteitsverhouding. Voor iets meer dan 300 euro krijg je vlaggenschipspecificaties, zoals een Snapdragon 845 in combinatie met 6 of 8 GB RAM, een mooi Full HD+ beeldscherm en een accucapaciteit van 4000 mAh. Xiaomi levert met de Pocophone heel veel smartphone voor een lage prijs, een erg knappe prestatie.

Pocophone F1

5: Honor 8X

Nu een telefoon die misschien in minder lijstjes terug te vinden is, maar er naar mijn mening zeker in hoort te staan. Ook de Honor 8X heeft namelijk een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Ondanks de specificaties van de Pocophone beter zijn, heeft de Honor iets wat de Xiaomi niet heeft, namelijk een mooi ontwerp. De Honor 8X is gemaakt van mooi reflecterend glas en metaal, terwijl de Pocophone bestaat uit plastic. Daarnaast is de 8X ook een stukje goedkoper met een prijs van maximaal 300 euro.

Honor 8X

Apps: het beste van 2018

Ondanks ik niet een veelvuldig app gebruiker ben, zijn er toch een aantal opgevallen in 2018. In dit lijstje wordt Google oververtegenwoordigd, maar hier heeft hij zelf voor gezorgd door goed en regelmatig bezig te zijn met het ontwikkeling van zijn apps.

1. Adobe Lightroom CC

Lightroom is al lang een van de meest gebruikte bewerkingsprogramma’s op computers en speciale tablets die bedoeld zijn voor het bewerken van afbeeldingen, maar sinds dit jaar is het programma ook beschikbaar voor Android. Met Lightroom heb je de mogelijkheid om RAW-foto’s drastisch te bewerken, zonder verlies van kwaliteit. Dat dit programma naar de Play Store is gekomen, is een feest voor alle fotografen met een Android smartphone of tablet.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van camera-modus in Adobe Lightroom 2.0.

2. Google Maps

Maps zelf bestaat natuurlijk al heel lang, maar dit jaar is de navigatie-app flink gegroeid. De app bevat nu nog meer features die ervoor zorgen dat Google je nog meer bijstaat in het dagelijks leven. Je hebt nu de tab ‘voor jou’ waarop bijvoorbeeld persoonlijke aanbevelingen voor restaurants worden weergegeven. Je kunt ook met verschillende mensen voor of tegen stemmen op gelegenheden voor uitjes, zodat je gezamenlijk in Maps een keuze maakt waarheen te gaan. Ook navigatie is makkelijker gemaakt met gebruik van AR. Maps wordt door deze updates een stuk simpeler en persoonlijker, hetgeen waar Google voor staat.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Routebeschrijving delen in Google Maps

3. ING Betaalverzoek

ING Betaalverzoek heeft zichzelf heel recent bewezen, namelijk door de samenwerking aan te gaan met IKEA, maar ook pilots te hebben gedaan met Albert Heijn, Giro555 en Cordaid. Tot nu toe zijn alle reacties vanuit de zojuist genoemde organisaties positief, en vooral een samenwerking met Albert Heijn zou een goede prestatie zijn van Betaalverzoek. Dit zou betekenen dat mensen hun bestelde boodschappen voortaan kunnen betalen met hun smartphone via een QR-code. Het is lastig om te concurreren met Tikkie, maar ING heeft hiermee een goede eerste stap gezet.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

ING betalen

4. Google Assistent

In het afgelopen jaar is Google Assistent enorm gegroeid en zit het bij vrijwel alle Android-telefoons standaard ingebouwd. Juist vanwege het veelvuldige gebruik van de assistent van over de hele wereld, wordt hij steeds intelligenter en daarmee behulpzamer. Dit jaar is de kwaliteit van Assistent aanzienlijk verbeterd en dat maakt het interessant om de ontwikkelingen in de gaten te houden.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

 Visual Snapshot - Google Assistent

5. Google Lens

Voor Google Lens geldt eigenlijk hetzelfde als voor Assistent: de feature wordt steeds meer gebruikt, waardoor hij steeds beter gaat functioneren. Kort geleden heeft Lens een mijlpaal bereikt, hij kan nu namelijk meer dan een miljard producten herkennen. Dit is maar liefst vier keer meer dan hij een jaar geleden kon. Om dit feestje mee te vieren met Google, krijgt Google Lens een eervolle plek in mijn top 5.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

XDA-Developers

Games: het beste van 2018

Ik hou eigenlijk totaal niet van Android-games vanwege de mindere graphics, onhandigere controls en bovenal gebrek aan kwaliteit. Toch zijn er een paar spelletjes die ik weleens heb gespeeld en op zich wel kon waarderen. Het zijn eigenlijk vooral de grotere games die meer overeenkomen met spellen die ik speel op de PS4.

1. Player Unknown Battlegrounds

PUBG is vrij mainstream, maar dat komt omdat hij ook gewoon erg goed is. Het idee van de game is geen onbekend: 100 man worden gedropt door een vliegtuig in een groot gebied en moeten elkaar daar vermoorden, zodat een iemand als laatste overblijft en wint. Ik heb dit spel meerdere keren gespeeld, en vind het alleen jammer dat de meeste tegenstanders erg slecht zijn, waardoor het makkelijk is om als laatste over te blijven. Desalniettemin is het toch vermakelijk op zo nu en dan een potje te spelen.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

PUBG

2. Modern Combat 5: Blackout

Modern Combat 5 is waarschijnlijk een van de meest geavanceerde games die beschikbaar is in de Play Store. Veel dingen zijn geïnspireerd op Call of Duty, wat alleen maar goed is, aangezien ik die games ook graag speel. Met een beetje krachtig toestel met een mooi scherm is het best leuk om online te spelen op Modern Combat 5.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van actieshooter Modern Combat 5

3. Real Racing 3

Ik ben al langer fan van de Real Racing-games, eigenlijk voornamelijk vanwege hetgeen de titel van het spel benadrukt: het realisme. Voor een mobiele game ziet Real Racing 3 er grafisch gezien erg mooi uit, maar ook de besturing en de interface zijn helemaal in orde. Het is een amusant spel om even tussendoor te spelen en is erg toegankelijk.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Real Racing 3

4. Traffic Rider

Ook een leuk, simpel spel om even tussendoor te spelen. Het spel ziet er mooi uit, de besturing werkt goed en de game modes zijn leuk om je voor korte tijd te amuseren. Je moet dit spel niet willen spelen om echt verder te komen, want na een tijd wordt het vrijwel onmogelijk om verder te komen zonder te betalen voor valuta in de game. Dat is natuurlijk erg jammer, maar voor het moment dat dit gebeurde, heb ik erg genoten van Traffic Rider.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Traffic rider

5. Fun Run 3

Fun Run 3 is het ideale multiplayer spel voor mensen die zich op werk of school vervelen. Ik heb dit spel veel gespeeld op school met 3 vrienden. Het is misschien wel het simpelste spel ooit, maar dat is wat het juist zo leuk maakt. Met wat vrienden een aantal korte races doen is gewoon best gezellig.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Fun Run 3

Gadgets: het beste van 2018

Ook voor gadget is het een mooi jaar geweest. Dit lijstje is wat diverser dan de vorige, maar alle volgende producten hebben mij erg enthousiast gemaakt. Een deel van het lijstje bezit ik met veel genot, en het andere deel zou ik graag willen hebben.

1. DJI Osmo Pocket

De DJI Osmo Pocket is net nieuw en wordt bij iedereen erg goed ontvangen, waaronder bij mij. Hoewel ik zelf extra geïnteresseerd ben in foto- en videoapparaten, is de Osmo Pocket ook een geweldige gadget voor mensen dis, waarbij de autofocus er niet snel naast zal zitten. Je zal ook nooit meer last hebben van schokkerige beelden dankzij zijn goede stabilisatie.

Osmo Pocket

 2. Sony WH-1000XM3

Degenen die goed hebben opgelet, weten dat ik al meerdere artikelen heb geschreven over de Sony WH-1000XM3, en die weten ook dat ik heel enthousiast erover ben. Naar mijn mening, maar ook volgens andere techsites, is deze noise-cancelling-headset de beste die er is. De noise-cancelling werkt erg goed en de geluidskwaliteit is uitstekend. Alles van deze headset straalt kwaliteit uit en op elk gebied presteert hij heel goed. Verder heeft hij ook een ooglijk ontwerp dat bestaat uit kwalitatieve materialen. Daarnaast kun je nog veel zaken regelen via de Sony Headphones Connect-app, waarmee het al met al een erg compleet audio-apparaat is.

> Review Sony WH-1000XM3

Sony WH-1000XM3

3. Oculus Go

De Oculus Go is een goed product dat Virtual Reality toegankelijk maakt voor het grote publiek. Vernieuwend is dat de Oculus Go niet aangesloten hoeft te worden op een computer of console en je hoeft er ook geen smartphone in te stoppen. De Go werkt dus helemaal standalone, maar functioneert desondanks erg goed. Op gebied van gebruiksgemak is het een van de betere VR-brillen, maar ook het geluid, de software en de controllers doen hun werk goed. Met een prijs van iets meer dan 200 euro is de Oculus Go een erg goede, maar vooral leuke gadget.

Oculus GO

4. Huawei Matebook X Pro

Nu het allerduurste product van alle lijstjes, de Huawei Matebook X Pro. Ik noemde het al eerder in dit artikel: Huawei wil met zijn producten op elke gebied het beste zijn, en net als bij de Mate 20 Pro, is dit ook gelukt bij de Matebook X Pro. De laptop heeft een superscherp beeldscherm, een goede batterij, mooi geluid en is bovenal erg krachtig. Daarnaast is het design prachtig met zijn flinterdunne randen en mooie afwerking. Details zoals een camera die verwerkt is in het toetsenbord en snel Windows op kunnen starten met een vingerafdruk, laten zien hoe goed doordacht het apparaat is.

Matebook X Pro

5. Google Home Hub

De Google Home Hub representeert goed de huidige ontwikkeling naar internet of things. Slimme technologie gaat steeds meer een rol spelen in ons dagelijks leven en de Google Home Hub vormt het hart van de smart-apparaten die zich in je huis bevinden. Met de Google Home Hub heb je een fotolijstje, slimme speaker, afstandsbediening voor je smarthome en ideaal scherm voor je slimme camera's of deurbel.

> Review Google Home Hub

Google Home Hub

Slot

2018 was een erg leuk jaar met veel interessante nieuwe technologieën, maar ook allerlei leuke gadgets, en verbeterde games en apps waar we allemaal als community van hebben genoten. Goed nieuws voor de mensen die minder enthousiast zijn over afgelopen jaar: 2019 wordt nog beter! Ik wens jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar.

Lees meer over:
Algemeen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Xiaomi verkoopt tv's met Android TV nu officieel in Nederland

Xiaomi gaat zijn televisies officieel naar Nederland brengen. De Mi TV P1-reeks met Android TV zal als eerste in winkels ligg...

Android Auto's Easter Egg laat je niet in de steek

In de auto van een Easter Egg genieten? Dat kan want in Android Auto zit een verborgen Easter Egg de op jou wacht om onthuld...

Google verdedigt de omslachtige wifi-schakelaar in Android 12

Niet alleen het uiterlijk van de snelle instellingen, ook de inhoud ervan is in Android 12 veranderd. Zo is de wifi-tegel qua...

Video: Zo ziet Android 12 op Samsung-telefoons eruit

Samsung geeft ons een kijkje in One UI 4.0 met twee officiële introductievideo's. De nieuwe functies worden besproken en alle...

Korting op smartwatches: Garmin en Samsung deals

Niet alleen Wehkamp trakteert ons een week lang op dikke korting op smartwatches, Amazon kan er ook wat van. Deze webwinkel h...

Honor 50 en 50 Lite met Google-diensten komen naar Europa

Deze maand schreven we nog over de plannen van het Chinese Honor om de 50-serie in Europa uit te brengen. Het hoge woord is e...

'Samsung Galaxy S22-Ultra krijgt toch geen 12 MP telelens'

Er zijn weer nieuwe geruchten rondom de Samsung Galaxy S22 Ultra. Over het toestel, dat waarschijnlijk eind februari of begin...

WhatsApp chats overzetten van iOS naar Android werkt nu ook op deze telefoons

Het overzetten van je chats van iOS naar Android is sinds kort mogelijk voor Samsung-telefoons. Gelukkig blijft het daar niet...

'Motorola komt in november met opvolger van de G100'

Volgens geruchten kondigt Motorola volgende maand de opvolger van de Motorola G100 aan. Het toestel, met de originele naam 'M...

Qualcomm lanceert vier midrange chipsets: dit moet je erover weten

Qualcomm heeft een nieuwe line-up van chipsets aangekondigd die telkens gericht zijn op het midden tot lage segment. Drie van...

Lees meer

Net binnen

'Samsung Galaxy S22-Ultra krijgt toch geen 12 MP telelens'

Er zijn weer nieuwe geruchten rondom de Samsung Galaxy S22 Ultra. Over het toestel, dat waarschijnlijk eind februari of begin...

'Motorola komt in november met opvolger van de G100'

Volgens geruchten kondigt Motorola volgende maand de opvolger van de Motorola G100 aan. Het toestel, met de originele naam 'M...

Android Auto's Easter Egg laat je niet in de steek

In de auto van een Easter Egg genieten? Dat kan want in Android Auto zit een verborgen Easter Egg de op jou wacht om onthuld...

Google verdedigt de omslachtige wifi-schakelaar in Android 12

Niet alleen het uiterlijk van de snelle instellingen, ook de inhoud ervan is in Android 12 veranderd. Zo is de wifi-tegel qua...

Video: Zo ziet Android 12 op Samsung-telefoons eruit

Samsung geeft ons een kijkje in One UI 4.0 met twee officiële introductievideo's. De nieuwe functies worden besproken en alle...

Lees meer