5 beste smartphones, apps, games en gadgets van 2017 volgens DIM

5 beste smartphones, apps, games en gadgets van 2017 volgens DIM

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

5 beste smartphones

In mijn drie jaar afwezigheid heb ik voor twee smartphone-merken gewerkt. De afgelopen maanden heb ik al meer wel smartphones in handen gehad maar die behoren niet allemaal tot de best vijf. Daarom staan er enkele smartphones in het lijstje die ik zelf niet allemaal heb kunnen testen, maar toch indruk op mij hebben gemaakt.

1. Huawei Mate 10 Pro

Het is natuurlijk wel een beetje gek om een toestel van een merk te reviewen waar je een aantal maanden geleden nog werkte. Maar ik ben een professional en kan dit soort zaken scheiden. Ik was en ben zeer te spreken over de Huawei Mate 10 Pro. Ik ben blij dat het merk de Mate-serie de focus geeft die het verdient want ik was en ben meer gecharmeerd van de Mate-serie dan de P-serie. In de Mate 10 Pro zijn er weinig problemen te ontdekken en vooral de accu is echt fantastisch.

> Review Huawei Mate 10 Pro

2. OnePlus 5T

Dat de OnePlus 5T tot een van mij favorieten behoort is niet alleen omdat het zo een goed toestel is maar ook omdat ik bewondering heb voor het bedrijf. Ik hou van bedrijven die hun merk opbouwen en niet alleen aan de verkoopcijfers denken. Tijdens onze trip naar New York heb ik mogen ervaren dat de werknemers (inclusief de CEO) zeer benaderbaar waren en dat is echt prettig.

> Review OnePlus 5T

3. Google Pixel 2

Het blijkt dus gewoon heel erg moeilijk te zijn om een smartphone op de markt te zetten. Zelfs een bedrijf als Google die echt heel veel geld op de bank heeft staan heeft er moeite mee. De lancering van de Google Pixel 2 ging niet helemaal geruisloos en nog steeds duiken er berichten op over kleine onvolkomenheden. Maar toch vind ik het een prachtig en fijn toestel.

> Review Google Pixel 2(XL)

4.Razor Phone

Ik heb hem niet het beste cijfer gegeven, want ik review voor de lezers van Androidworld. Maar daar is de Razer Phone niet voor bestemd. Het is een niche product, een telefoon voor de hardcore-gamer die niet veel opheeft aan de huidige modeverschijnselen, zoals afgeronde hoeken en een smal en lang scherm. Hij wil veel power en een goed scherm, en vanuit dat perspectief is de Razer Phone een gaaf toestel.

5. Xiaomi Mi Mix 2

We kregen hem van onze Chinese vrienden opgestuurd, en ik moet zeggen dat ik best wel gecharmeerd ben van het toestel. Mooie vormgeving, een fijn scherm en snel in dagelijks gebruik. Het is vooral wennen aan de software en je moet een beetje moeite doen wanneer je hem uit de doos haalt. Je moet namelijk nog wel even de Play Store installeren, maar dat valt ontzettend mee. Xiaomi is een merk om rekening mee te houden voor de komende jaren.

5 Beste apps

Apps, apps, ja dat is wel een dingetje geworden, want zoveel nieuws komt er niet meer uit. Wel worden de beroemde apps regelmatig van goede updates voorzien. Dit zijn mijn vijf beste apps van 2017.

1. Snapchat

Voor deze app geldt hetzelfde verhaal als voor de OnePlus 5T. Ik hou van eigenwijze merken die zaken van een andere kant bekijken. Dat doet Snapchat ook en dat werkt soms ook tegen ze, want de app doet het niet goed genoeg. Toch staat hij bij mij op nummer 1 voor 2017!

2. Instagram (Stories)

Ongetwijfeld de meest geopende app op mijn toestel. Verhoudingsgewijs besteed ik weinig tijd aan de 'normale' stream maar des te meer aan de Stories-feed. Ik vind dat Instagram met succes dit heeft afgekeken, maar het daarna zelf naar grote hoogte heeft gebracht.

3. Peaks

Supergaaf hoe start-ups kunnen omdenken en innovatieve producten in de markt kunnen zetten die ons verbazen. Peaks laat je beleggen met je wisselgeld, kleine beetje die je waarschijnlijk niet mist, slim en handig! Dit bewijst maar weer dat Nederland vol zit met hele slimme mensen zit en de mogelijkheden voor mooie nieuwe en handige apps er nog steeds zijn.

4. Ziggo Go!

Je zou het misschien niet verwachten maar de Ziggo Go!-app staat ook in mijn lijstje. Ziggo Go! is een life-saver wanneer er iemand naar 'The Voice' wil kijken en ik naar voetbal. Het is niet altijd de beste app geweest want iedereen herinnert zich de UPS-tijd nog wel. Maar dit bedrijf heeft wel de eerste stappen gezet en mede mogelijk gemaakt wat nu kan met de Ziggo-Go-app.

5. Squid

Androidworld is een website met nieuws, daarvoor moet je continu de nieuwsbronnen in de gaten houden. Daarvoor gebruiken we allemaal Feedly en deze app had ook makkelijk in mijn top 5 kunnen staan. Maar hier ruim ik toch een plekje in voor Squid, een nieuws-app waarin je op basis van interesse nieuws kunt volgen. Dat brengt mij vaak bij nieuwe bronnen en ander nieuws dan die ik via Feedly volg.

Beste games

Ik ga je hierbij een beetje teleurstellen want ik heb het afgelopen jaar (te) weinig gegamed op mijn smartphone. Maar de weinige keren dat er een game draaide op mijn smartphone was het een van de onderstaande.

1. Monument Valley

Holy sh*t wat mooi gemaakt. Nog maar weinig apps gezien die wat betreft design zo goed in elkaar steken. Het is echt genieten hoe het verhaal van Monument Vally zich ontvouwt en dat het design echt een actieve rol in de game speelt. Wanneer Escher nog zou leven zou hij hier heel erg blij mee zijn.

2. Clash Royale

Dat is natuurlijk een beetje een 'gouwe ouwe' maar ik heb deze game echt ontdekt dit jaar. Natuurlijk bak ik er helemaal niets van maar dat geeft helemaal niks. Heel trots ben ik wanneer ik eindelijk weer een level hoger ben gekomen in Clash Royale zonder een euro te spenderen. Betalen is voor losers.

5 Beste Gadgets

Yes gadgets, ik hou ervan of er nu een stekker aan zit of niet. Dit zijn mijn favorieten van dit jaar.

1. Google Chromecast

Ja ik weet dat dat geen nieuwe gadget is, maar nog steeds vind ik het een briljant ding. Goedkoop en het maakt echt een verschil in de huiskamer, een van de meest onderscheidende producten van de afgelopen jaren. Hoeveel Netflix gaat er per dag niet door een Chromecast heen. Zou deze dienst ook zonder Chromecast zo ver gekomen zijn?

> Review Google Chromecast

2. Acer R13 Chromebook

Het is een beetje de schuld van Claudia dat ik deze Chromebook nu gebruik. Na jaren trouwe dienst moest ik mijn HP Chromebook aan de kant schuiven voor iets anders, hij was namelijk tot op de draad toe versleten. De Acer R13 doorstaat nu elke dag mijn gebeuk op het toetsenbord, en al zijn er nog een aantal verbeterpunten, ik vind het een heerlijk apparaat.

3. Google Wifi

Had ik het niet mogen testen van Google Nederland dan weet ik niet of ik deze router gekocht had. Maar ik ben bijzonder tevreden over Google Wifi. De zoekgigant is er in geslaagd anders tegen de router aan te kijken zowel wat betreft design als functionaliteit. De kwaliteit is echt heel erg goed en met Google Wifi heb je echt een bloedsnel netwerk. Ook de app is het vermelden waard, zeer duidelijk en makkelijk in gebruik, en de extra functionaliteiten zijn te gek.

> Review Google Wifi

4. Tascam DR-40

Okay, dit heeft helemaal niks met Android te maken, maar het is wel een gadget. De Tascam DR-40 is een digitale recorder die ik sinds kort in het bezit heb. Deze gaat mij helpen bij het maken van podcasts onder andere voor Androidworld en Nozie.nl. Ik zal hem daarvoor gaan inzetten voor zaken zoals interviews op locatie.

5. Google Home

En weer een product van Google in mijn favoriete lijstje, ik gedraag me bijna als een fanboy, bijna dan hè. Ik ben in een korte tijd behoorlijk onder de indruk geraakt van de mogelijkheden van de Google Assistant en de Google Home. Het werkt zo makkelijk dat we binnen de kortste keren de lichtknopjes niet bedienden, maar elke dag een gezellige conversatie met de Google Home hebben.

> Review Google Home

5 beste smartphones, apps, games en gadgets van 2017 volgens DIM

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk