AW Poll: hoeveel game je op je Android-toestel?

AW Poll: hoeveel game je op je Android-toestel?

AW Poll - hoeveel uur per week game je?

Voor veel mensen begon het gamen op telefoons met Snake op Nokia. We zijn dat tijdperk al voorbij met grafisch intensieve games die direct afkomstig lijken te zijn van gameconsoles. Toch blijven simpele games, zoals Candy Crush Saga een grote aantrekkingskracht uitoefenen op spelers. Een mooi voorbeeld daarvan is de gekte die in 2014 ontstond rondom de game Flappy Bird. Die game werd binnen korte tijd miljoenen keren gedownload en de ontwikkelaar kon niet omgaan met de druk en de enorme inkomsten die hij met de game genereerde. Hij besloot daarop de game uit de Play Store te verwijderen, waarna Flappy Bird bijna een mythische status kreeg.

Ook andere games doen het enorm goed. Zo wordt er flink geld verdiend met spellen als Clash of Clans en werd de nieuwste telg in de Clash of Clans-serie, Clash Royale, zelfs op de tweede plaats te vinden als het gaat om populariteit in de Google Play Store. Afgelopen jaar zagen we nog een ware gekte rondom het spel Pokémon Go, de game die volgens Google in 2016 op nummer 1 stond als het gaat om populariteit.

Stem ook

De Pokémon Go-storm is weer gaan liggen, maar games worden nog steeds in overvloed uitgebracht én gespeeld. Wij zijn deze week benieuwd naar hoeveel tijd jij wekelijks besteedt aan het spelen van games op je smartphone of tablet. Af en toe tussendoor een paar minuten, of speel je toch dagelijks een uurtje? Wij zijn benieuwd!

Lees meer over:
AW Poll

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties