Apple TV is nu beschikbaar op Android TV-apparaten

Apple TV is nu beschikbaar op Android TV-apparaten

Apple TV en de streamingdienst Apple TV Plus kwamen eerder dit jaar beschikbaar als streamingdienst op de Chromecast met Google TV. Nu brengt Apple de service ook naar Android TV-apparaten.

Wat is Apple TV?

De Apple TV is een digitale mediaspeler waarmee je films, video's en foto's kunt bekijken op een HD- of 4K-televisie. Je sluit de Apple TV aan op je tv en maakt verbinding met internet. Vervolgens kun je films, tv-series, video’s, foto’s en muziek streamen vanaf het apparaat naar je tv. Je kan het vergelijken met de mediastreamers en slimme tv's die draaien op Android TV en de Chromecast met Google TV die dit jaar is aangekondigd.

Wat kost Apple TV+ per maand?

Naast de mediaspeler is er ook een abonnement, Apple TV+. Apple TV+ is een TV kanaal met Apple Orginals. Abonnees van Apple TV+ kunnen hun abonnement delen met maximaal zes gezinsleden en het aanbod is zowel online als offline beschikbaar. Een maandabonnement kost € 4,99 per maand en je kan de dienst via de gratis proefperiode zeven dagen proberen.

Apple TV-app op Android TV-apparaten

Er is ook al langer een Apple TV-app die je op je Android-telefoon kan gebruiken. Daarnaast werkt Apple TV met de de nieuwe Chromecast met Google TV. NVIDIA maakte bekend dat zijn mediaspelers met Android TV ook voorzien zijn van de Apple TV-app. Volgens 9to5Google blijft het daar niet bij, en is de app voor alle Android TV-apparaten beschikbaar. Set-top boxen van Xiaomi, smart-tv's van TCL en alle andere apparaten die draaien op Android TV kunnen dus nu ook content streamen via Apples streamingdient.

Apple TV is nu beschikbaar op Android TV-apparaten

Heb jij een Apple TV-abonnement en ga je ermee aan de slag op je Android TV-apparaat? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Lees meer over:
Google TV Apple Android TV

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties