Apple TV-app nu beschikbaar op Google TV, daarna ook Android TV

Apple TV-app nu beschikbaar op Google TV, daarna ook Android TV

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Apple TV en de streamingdienst Apple TV Plus zijn vanaf nu beschikbaar als streamingdienst op de Chromecast met Google TV. Daarna zal Apple de service ook uitbreiden naar Android TV-apparaten.

Update 19/02/2021: Apple TV is vanaf nu beschikbaar op Google TV. We hebben dit artikel opnieuw bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.

Apple TV

Wie wil streamen via Apple TV en het Apple TV Plus-abonnement kan aan de slag gaan met de bijhorende settopbox. Toch is er ook al langer een Apple TV-app die je op je Android-telefoon kan gebruiken. Apple TV is nog wel niet beschikbaar op de apparaten waar het echt een grote rol kan spelen, en dat zijn dan vooral de slimme tv's met Android TV.

Google meldt nu in een blogbericht dat Apple TV vanaf nu zal werken op Google TV, dat is Googles nieuwe besturingssysteem voor televisies. Je krijgt Google TV automatisch via de nieuwe Chromecast die dit jaar is aangekondigd.

Apple TV-app nu beschikbaar op Google TV, daarna ook Android TV

Veelzijdig streamen

Abonnees van Apple TV Plus kunnen hun abonnement delen met maximaal zes gezinsleden. Google benadrukt in zijn blogbericht graag dat de nieuwe Chromecast daarmee één van de enige streamingapparaten is die werkt met alle bekende streamingdiensten. De Apple TV-settopbox is een ander voorbeeld van zo'n apparaat.

Gerelateerde artikelen

Daarnaast leren we ook dat de Apple TV-app later ook zal werken op Android TV, maar we krijgen nog niet te horen vanaf wanneer dat precies zal zijn. Op dit moment werkt Apple TV enkel op de smart tv's van Sony die eveneens met Android TV komen. Apple maakte recent ook ondersteuning mogelijk voor Apple Music op de slimme speakers met Google Assistent.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk