Apple TV-app laat je geen films meer kopen of huren op Android TV

Apple TV-app laat je geen films meer kopen of huren op Android TV

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Apple maakt het voor gebruikers van Android TV lastiger om nog films te kopen of huren via Apple TV. Mogelijk laat Apple het niet langer toe om dat rechtsreeks in de Android TV-app te doen uit protest tegen de commissie die Google verdient bij elke aankoop.

Apple TV-aankopen op Android TV

Wie een smart tv heeft met Android TV kan films en series kijken met de Apple TV+-streamingdienst. Je kon ook altijd vanuit de Apple TV-app losse films huren of aankopen, maar die mogelijkheid is nu verdwenen, dat merkten gebruikers op van de sociale nieuwssite Reddit. Je kan ook geen aankopen doen op de Nvidia Shield TV en Googles Chromecast met Google TV, dat merkte FlatPanelsHD op.

Nu de functie verdwijnt, maakt dat het voor Apple TV-gebruikers lastig om nog films te huren of te kopen. Er is namelijk ook geen Apple TV-app voor Android en je hebt dus een iPhone nodig om losse aankopen te doen. Al kan je ook nog steeds films kopen en huren op andere platformen zoals Roku of PlayStation.

Het is niet duidelijk waarom Apple deze functionaliteit plots heeft verwijderd in zijn Android TV-app, iets langer dan een half jaar nadat het zijn app voor Android TV heeft uitgebracht. Op Google TV werkte de app al langer en ze is ook sinds 2019 al beschikbaar op smart tv's van Samsung.

Gerelateerde artikelen

Oorzaak onbekend

Er is ook geen precieze oorzaak bekend voor de plotse wijziging. Android Central nam contact op met zowel Apple als Google voor een verklaring, maar het kreeg geen gehoor. Een mogelijke drijfveer kan de commissie zijn die Google opstrijkt bij elke aankoop op Android TV. Mogelijk wil Apple dat gebruikers voortaan films kopen of huren via andere kanalen waar Apple meer verdient aan elke aankoop. Toch vraagt Apple aan derden ook een gelijkaardige commissie voor digitale aankopen op zijn App Store.

Ga jij het huren van films en series missen in de Android TV-app? Misschien is het voor jou mogelijk om nog via een ander platform films te huren of kopen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk