Google onthult nieuwe functies voor Android TV

Google onthult nieuwe functies voor Android TV

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android TV en Android 11

Android TV is een platform ontwikkeld door Google. Via dit interactieve platform verandert de tv in een smart-tv. Android TV kan standalone op de televisie gebruikt worden, of via een mediaspeler zoals de Android stick of de Android TV box.

Vorige maand kondigde Google geheel onverwachts een developer preview van Android 11 voor Android TV. In het kader hiervan brengt Google gedurende 11 weken nieuws over de veranderingen en verbeteringen die Android 11 voor Android TV met zich mee zal brengen. Nog een leuk detail, de meeste van deze functies zullen ook beschikbaar worden gemaakt voor oudere versies van Android TV (9 en 10).

Ziggo GO Android TV-app

Android TV groeit gestaag

Android TV kent geen gigantische groei in korte tijd. Daarentegen groeit het platform gestaag, mede door de hevige concurrentie. Google meldt dat Android TV nu een jaarlijkse groei van 80% in maandelijkse actieve gebruikers heeft. Daarnaast wordt het platform nu door zeven van de top 10 fabrikanten van smart tv's over de hele wereld gebruikt. Meer dan 160 tv-operators werken hier aan mee.

Apps en games

Dit alles was volgens Google niet mogelijk geweest zonder het ecosysteem van ongeveer 7.000 apps die van ontwikkelaars dat voor Google Play op Android TV hebben gebouwd. Hierdoor kunnen Android TV-eigenaren niet alleen naar films en series kijken, maar ook apps en games gebruiken.

Google heeft het afgelopen jaar een aan nieuwe functies voor Android TV geïntroduceerd. Hiermee wilde het bedrijf de gebruikerservaring verbeteren. Nu komt het bedrijf met nog meer nieuwe functies voor het platform.

Google Play Instant voor Android TV

Instant apps geven de gebruiker de mogelijkheid een (deel van) een app te gebruiken zonder deze te installeren. Hierdoor kun je een app snel opstarten, even uitproberen en er dan pas voor te kiezen om ze te installeren. Deze Instant apps zijn al beschikbaar voor telefoons, en komen ook naar Android TV.

Ontwikkelaars voor Android TV-apps kunnen gebruikers nu hun apps direct op Google Play voor Android lten uitproberen. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om de app te installeren nadat ze deze hebben geprobeerd. Dit kan handig zijn, aangezien smart-tv's meestal een beperkte opslagcapaciteit hebben in vergelijking met smartphones. Bekijk hier het gif'je om de werking ervan te bekijken.

Google Play Instant voor Android TV

Pincode voor aankopen

Google Play op Android TV maakt het nu gemakkelijker voor gebruikers om aankopen te doen doordat ze een pincode kunnen invoeren in plaats van een wachtwoord.

Gboard TV

Gboard voor Android TV krijgt een nieuwe lay-out en functies die beter gebruik maken van spraak-naar-tekst en voorspellend typen. Dit zou het gemakkelijker moeten maken om gegevens in te voeren, vooral via afstandsbedieningen die niet zijn ontworpen om intensief te worden gebruikt om te typen.

Gboard TV

Tik op het gif'je om hem af te spelen

Daarnaast komt er een Auto Low Latency Mode waardoor het gamen op Android TV nog soepeler moet gaan. En de Android TV emulator krijgt ondersteuning voor Google Play. Ontwikkelaars kunnen hiermee sneller hun apps testen.

Beschikbaarheid

Er gaan geruchten dat Google's nieuwe Android TV-dongle samen met Android 11 wordt gelanceerd. Dit zou logisch kunnen zijn voor het Made by Google-team, aangezien hun Pixel-telefoons doorgaans ook met de meest recente Android-versie wordt gelanceerd. Google Frankrijk heeft onlangs al de datum verklapt waarop de Google Pixel 4a 5G en de Google Pixel 5 gelanceerd worden: 8 oktober. Die datum is nog niet officieel bevestigd dus voor nu moeten we nog even afwachten.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk