Android TV neemt deze 3 functies van Google TV over

Android TV neemt deze 3 functies van Google TV over

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google maakt de overstap van een Android TV-apparaat naar de Chromecast met Google TV aan te schaffen een stuk minder interessant met de nieuwste update voor Android TV.

Google TV versus Android TV

Android TV is een besturingssysteem voor TV's en mediaspelers. Google TV is een schil die over Android TV ligt. Google TV komt hierdoor met een aantal extra's en ook een ander uiterlijk. De Chromecast met Google TV, de opvolger van de Chromecast Ultra, is het eerste apparaat dat met Google TV komt. Google TV zou de opvolger moeten worden van Android TV maar Google besloot eerder dit jaar al om een deel van het uiterlijk naar Android TV te brengen. Om het geheel nog verwarrender te maken voor de consument, komen er nog drie Google TV-features naar Android TV. Dat meldt Engadget.

Android TV

Android TV

3 nieuwe functies voor Android TV

1. Watchlist

De watchlist maakt het mogelijk om films en series die je interessant vindt aan een kijklijst toe te voegen. Als je even geen tijd hebt, voeg je ze aan de watchlist toe. Ben je klaar met het bingewatchen van een serie, dan kun je eenvoudig naar je watchlist om daar een nieuwe titel uit te zoeken. De watchlist is te vinden onder de Discover-tab. Je voegt titels eraan toe door ze ingedrukt te houden en voor Add to watchlist te kiezen.

2. Aanbevelingen

Google komt met een soort carrousel met kaarten waarop aanbevelingen voor nieuwe content te zien zijn. Met een duimpje omhoog of omlaag kun je aangeven of Google je de juiste suggesties voorschotelt. Op deze manier zullen de aanbevelingen in de toekomst beter bij jouw smaak passen. De aanbevelingen zijn te vinden op de Discover-tab onder Device Preferences en Home Screen > Content Preferences.

Aanbevelingen in Android TV

Aanbevelingen in Android TV

3. Trailers die automatisch beginnen met afspelen

Google heeft ook de detailpagina's van elke titel aangepast door trailers toe te voegen die automatisch worden afgespeeld, vergelijkbaar met trailers op Netflix. Hou je hier niet van? Dan kun je de video previews uitschakelen in de instellingen.

Gerelateerde artikelen

Eigenaren van de Chromecast met Google TV, zijn uiteraard al bekend met deze functies. Heb je een Android TV-apparaat? Dan zal je niet lang hoeven te wachten op deze update. Google zal de functies vanaf deze week uitrollen naar Android TV. In het najaar staat vervolgens Android 12 voor Android TV op de planning.

Wat vind jij van de Google TV-functies voor Android TV? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk