Android TV bedien je straks met je telefoon als afstandsbediening

Android TV bedien je straks met je telefoon als afstandsbediening

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google maakt het voor Android TV-gebruikers binnenkort mogelijk om hun televisie te bedienen zonder afstandsbediening. Je smartphone kan die taak overnemen, ook voor Google TV. Het gaat momenteel nog niet in Nederland werken, maar al wel in België.

Smartphone als afstandsbediening

Iedereen kent dit gevoel wel: je ligt heerlijk languit in de zetel, om dan te ontdekken dat de afstandsbediening tergend ver van je verwijderd is. Je moet dan keuzes maken. Ga je je heerlijke ligpositie verlaten om toch een ander programma op te zetten, of blijf je genieten op de bank, maar dan zonder het programma dat je graag wil zien.

Google verlost Android TV en Google TV-gebruikers van dergelijke first world-dilemma's met een nieuwe functie voor de Google TV-app. Je denkt misschien: "Wat is de Google TV-app". Wel dat is een opvolger van Google Play Films die alvast in de Verenigde Staten beschikbaar is. Google TV zal de nieuwe afstandsbediening kunnen vinden, en die ziet eruit als een touchpad. Een van de voordelen is dat je met je telefoon ook sneller kan typen met het toetsenbord vergeleken met de tv-afstandsbediening. Daarnaast komt er in de snelle instellingen een tegel waarmee je nog sneller de virtuele afstandsbediening kan openen.

Beschikbaarheid

En dat brengt ons bij het minder goede nieuws. Dat je de Google TV-app misschien niet kent, is niet zo vreemd. De app was namelijk nog niet in Nederland en België beschikbaar. In Nederland blijft dat voorlopig nog zo, maar België behoort tot de 14 landen naar waar de app uitbreidt. In de komende weken zullen Belgen Google TV dus op hun telefoon en in de Play Store terugvinden.

Gerelateerde artikelen

We weten nog niet wanneer de app ook in Nederland beschikbaar is, maar het lijkt er wel op dat Google er wel naar streeft om ze wereldwijd uit te rollen. Een andere vraag is wanneer Google zijn Chromecast met Google Tv beschikbaar maakt in de Benelux. Mogelijk verklapte provider KPN al wel dat zo'n lancering in ieder geval wel op de planning staat.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Android TV? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Google TV

Google TV

Met Google Play Films, of Google Play Movies in het Engels, kun je films aanschaffen en bekijken op jouw Androidtoestel, maar ook op de desktop of met je Chromecast. ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk