Android 12 TV officieel: de 5 belangrijkste verbeteringen

Android 12 TV officieel: de 5 belangrijkste verbeteringen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google heeft Android TV 12 aangekondigd, de nieuwe versie van zijn besturingssysteem voor slimme televisies. Jouw tv zal pas ten vroegste volgend jaar de upgrade krijgen, maar dat neemt niet weg dat er veel krachtige verbeteringen zijn. We zetten de belangrijkste dingen op een rij.

Android TV 12

Vorig jaar gaf Google in september het startschot van Android TV 11, maar dit keer moesten we dus meer geduld koesteren voor de verbeteringen van het nieuwe Android TV 12 die ook op apparaten met Google TV zullen werken. Google maakt nu alles over de nieuwe versie bekend op zijn developer-site.

Laat ons ook maar meteen met het slechte nieuws beginnen voor we naar alle interessante verbeteringen kijken: je kan de update nog niet downloaden. Voorlopig kunnen enkel ontwikkelaars met de software aan de slag en het is nog niet bekend wanneer de eerste televisies de update krijgen. We vermoeden dat dat in de loop van 2022 het geval zal zijn. Op dit moment optimaliseren appmakers hun software voor de nieuwe versie.

5 belangrijkste verbeteringen

Juist omdat updates langer op zich laten wachten, weet Google er traditioneel minder mensen warm te maken met Android TV-updates. En toch zijn er met Android TV 12 leuke nieuwigheden die je tv-ervaring vroeg of laat gaan verbeteren. We maken hieronder een opsomming van de belangrijkste punten:

  1. Mooiere interface: de interface wordt nu in 4K-weergegeven. Daarnaast zien we een nieuw ontwerp voor menu's met onscherpe achtergrond. 
  2. Media afspelen: Betere ondersteuning voor schermmodi van televisies, en verbeterde ondersteuning voor formaten van HDR en surround. De kwaliteit van afgespeelde media is ook consistenter omdat je tv de refreshrate kan aanpassen indien nodig.
  3. Toegankelijkheid: je kan nu de lettergrootte aanpassen.
  4. Privacy: Android TV 12 biedt ondersteuning voor de camera- en microfoonindicators van Android 12. Er komen ook knoppen waarmee je in één klap de camera en microfoon kan uitzetten.
  5. HDMI: HDMI CEC 2.0-technologie wordt ondersteund. Daarmee kan je andere HDMI-appraten bedienen met je Android TV en zijn afstandsbediening. HDMI-standaarden worden ook beter ondersteund.

Kijk jij ernaar uit om de nieuwe versie op je Android TV- of Google TV-apparaat te ontvangen? Vind je de nieuwigheden interessant of had je andere verwachtingen van Android TV 12? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Populairste nieuws over Android 12:

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Android TV? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk