Android 12 op Android TV : deze 3 functies kunnen we verwachten

Android 12 op Android TV : deze 3 functies kunnen we verwachten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De derde bètaversie van Android 12 voor Android TV komt met nieuwe privacyfuncties. Daarnaast zal de interface een hogere 4K-resolutie ondersteunen en content van apps gaat er ook beter uitzien. We bespreken de nieuwigheden.

Android 12 voor Android TV

Gisteren kon je op Androidworld alles lezen over de nieuwigheden die met de derde bètaversie van Android 12 komen. Inmiddels testen appontwikkelaars ook de derde bètaversie voor Android TV op Googles ADT-3-dongle, en we bekijken alvast wat voor nieuwigheden straks naar slimme televisies komen.

1. Privacyfuncties

Android 12 komt op telefoons met een nieuw privacydashboard en indicators die telkens laten zien wanneer de camera en microfoons gebruikt worden door apps. Een deel van deze functies vindt ook zijn weg naar Android TV, met name de privacyindicators. Tv's die met een camera en microfoon komen, laten nu bovenaan het scherm zien wanneer die door apps worden gebruikt. De indicators zijn quasi dezelfde als bij smartphones.

Daarnaast komt er geen dashboard dat in detail bijhoudt welke apps wanneer van de camera of microfoon hebben gebruik gemaakt, maar wel verwachten we in de instellingen van apps een schakelaar waarmee je apps de toegang tot beide toestemmingen kan ontzeggen.

De nieuwe schakelaar in de instellingen

De nieuwe schakelaar in de instellingen

2. Interface in 4K

De interface van Android TV wordt in Android 11 nog steeds in Full HD weergegeven, ook als je een 4K-tv gebruikt. Google heeft dus het nodige gedaan en voortaan zijn menu's en tekst dus in een hogere 4K-resolutie te bekijken. Dat heeft voordelen voor wie op zijn of haar 4K-tv apps gebruikt die wel content tonen in de hoge resolutie. Voorheen was er namelijk altijd lag wanneer de tv van de Full HD-interface wisselt naar 4K, maar dat is nu verleden tijd in Android 12. Daarnaast is er nog een visuele verbetering, want apps kunnen nu hun interface voorzien van een onscherpe achtergrond.

3. Aangepaste framerates

Apps kunnen voortaan naadloos de framerate aanpassen aan de content die wordt weergegeven, en dat moet een betere kijkervaring voor de gebruiker opleveren. Daarnaast kunnen apps ook instellingen at betreft de framerate aanbieden voor gebruikers.

Gerelateerde artikelen

We verwachten dat Android 12 voor Andorid TV in het najaar wordt voorgesteld nadat de nieuwe versie voor telefoons beschikbaar is gemaakt. Wat denk jij van de verbeteringen die Google hier voorstelt? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk