Amazon verhoogt de prijzen van Prime Video: "Niet in Nederland" (Update)

Amazon verhoogt de prijzen van Prime Video: "Niet in Nederland" (Update)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Abonnees van de streamingdienst Prime Video kregen zowel in de VS als in Frankrijk te horen dat de prijs van hun abonnement verhoogd wordt. De reden is dat Amazon de kwaliteit van de dienst verder wil verbeteren. Amazon behoudt de prijs van 2,99 euro per maand in Nederland en België.

*Update 26/07 om 12:00 uur: We hebben een reactie van een Amazon-woordvoerder toegevoegd.

Prime Video-prijs

Van alle grote Amerikaanse streamingdiensten die in de voorgaande jaren naar Nederland en België kwamen, is Prime Video van Amazon al vanaf het begin de voordeligste. Voor een maandbedrag van 2,99 euro kan je kijken naar films zoals de laatste James Bond en naar series als The Grand Tour, de autoshow van de voormalige Top Gear-cast.

Op 2 september kan je via Prime Video kijken naar een nieuwe Lord of The Rings-serie 'The Rings of Power'. In enkele andere landen dan Nederland en België zal je meer moeten betalen om de reeks te kunnen zien.

In de Verenigde Staten gingen volgens Techradar alvast de prijzen omhoog en recent volgde ook Frankrijk. Je betaalt er nu 6,99 euro per maand, vergeleken met de eerdere prijs van 5,99 euro, dat meldt Frandroid. Ook de jaarprijs gaat omhoog: van 49 euro naar 69,90 euro. In een verklaring wijt de streamingdienst de prijsverhoging aan "de stijging van de bedrijfskosten in Frankrijk", maar daarnaast wil het ook investeren in meer content voor Prime Video.

Gerelateerde artikelen

2,99 euro blijft

Androidworld vroeg aan Amazon of Prime Video ook bij ons duurder zal worden, maar het bedrijf bevestigde dat de huidige prijs blijft. Tenminste voor wie een Prime-abonnement heeft in Nederland en niet een in Duitsland.

"Deze prijswijziging komt er enkel voor klanten in Nederland die een Prime-abonnement hebben via Amazon.de. De prijs blijft ongewijzigd voor klanten in Nederland die een Prime-abonnement hebben via Amazon.nl."

Woordvoerder van Amazon

Gloednieuwe interface

Maandag raakte nog bekend dat Prime Video een volledig nieuwe interface krijgt op alle apparaten waarmee je streamt. De interface is overzichtelijker en de populairste series worden nog meer in de verf gezet. De interface zal in de loop van deze zomer beschikbaar zijn. Ben jij al abonnee van Prime Video? Ga je lid worden zodra de nieuwe Lord of the Rings-serie begint? Laat het ons weten in de reacties.

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video

Wat is Prime Video? Prime Video is een streamingdienst van Amazon die Prime-leden een vaste collectie biedt van films en tv-series - dit alles met het gemak van het o ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk