Amazon Prime Video gaat in Nederland concurrentie aan met Netflix

Amazon Prime Video gaat in Nederland concurrentie aan met Netflix

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Amazon Prime Video is vandaag officieel in Nederland gelanceerd. Deze videodienst bevat vele internationale films en series, waaronder The Grand Tour.

Amazon Prime Nederland

De geruchten gingen al langer dat Amazon Prime naar Nederland zou komen en dat is vandaag inderdaad het geval. Nederland is het niet enige nieuwe land, in totaal wordt Amazon Prime Video in meer dan 200 landen beschikbaar gesteld door het bedrijf.

Op Amazon Prime Video zijn veel internationale films en series te vinden. De serie waardoor de dienst echt bekend werd was The Grand Tour met Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May, de ex-presentatoren van Top Gear. Dit wil dus zeggen dat het in Nederland ook mogelijk is om deze serie nu legaal te kijken.

Om Prime Video te gebruiken die je een abonnement af te sluiten, waarbij de eerste zes maanden 50% korting gegeven wordt. In plaats van € 5,99 betaal je dan € 2,99 en krijg je volledige toegang tot de bibliotheek van Amazon Prime Video. Hiermee is de dienst veel goedkoper dan bijvoorbeeld Netflix, waar de abonnementen beginnen bij € 7,99 per maand. Het 'normale' Netflix-abonnement in full HD-kwaliteit kost in Nederland € 9,99.

Prime Video-app

De Prime Video-app is beschikbaar voor onder andere Android en iOS en bevat een grote hoeveelheid series en films. Deze zijn grotendeels in het Engels te bekijken, er zijn slechts een beperkt aantal titels ondertiteld in het Nederlands.

Amazon Prime Video

De app lijkt op het eerste gezicht goed te werken, maar mist wel nog een essentiële functie als je de content graag op het grote scherm wil kijken. Er is geen support voor Chromecast of Apple TV. Daardoor wordt het streamen van content naar de tv lastig. 

Amazon Prime Video

Naast de app kan Prime video ook bekeken worden via PrimeVideo.com. Dit kan via de Chrome-browser eventueel wel naar de tv gestreamd worden met Google Cast.

Amazon Prime Video downloaden

Wil je Amazon Prime Video proberen? De app downloaden kan via onderstaande button. Hierbij is een Amazon-account wel verplicht.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk