Amazon lanceert Fire TV Stick in Nederland: Chromecast-concurrent

Amazon lanceert Fire TV Stick in Nederland: Chromecast-concurrent

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Amazon lanceert zijn Fire TV Stick nu officieel in Nederland. Het accessoire maakt van je tv een smart tv, zodat je onder meer Netflix kan streamen. Er is er is een model dat 4K ondersteunt voor 64,99 euro en een versie die kan streamen in Full HD kost 39,99 euro.

Amazon Fire TV Stick

In de Verenigde Staten is de Amazon Fire TV Stick al jarenlang een bekende concurrent voor de Chromecast van Google, maar nu wil Amazon met zijn slimme tv-platform Nederland veroveren. De Fire TV Stick 4K Max Internationale Versie en de gewone Fire TV Stick Internationale Versie worden op onze markt losgelaten, dat blijkt uit een persbericht.

Het Amazon Fire TV-platform kan voor het eerst een gepersonaliseerde tv-ervaring aanbieden met Nederlandstalige menu's. Op Fire TV vind je apps als: Netflix, Prime Video, Disney+ en lokale apps als: KIJK, NLZIET, Ziggo GO TV, Discovery+ en JUKE. Je kan zelfs je favoriete apps een prominente plaats geven in de interface. Amazon ondersteunt ook kijkprofielen zodat de Fire TV content kan aanbevelen die aangepast is aan de voorkeuren van elk gezinslid.

De Amazon Fire TV Stick 4K Max

De Amazon Fire TV Stick 4K Max

Alexa en Fire TV

Met beide Fire TV Sticks komt een afstandsbediening en die heeft een geïntegreerde microfoon zodat je de Alexa-spraakassistent aan het werk kan zetten. Die werkt wel nog steeds alleen in het Engels. Je kan Alexa bijvoorbeeld vragen: "Alexa, open Netflix of "Alexa, find action films". Verder kan je ook slimme lampen of andere smarthome-apparaten bedienen. Belt iemand aan de deur met je Ring-videodeurbel, dan krijg je de beelden live op je tv te zien.

Gerelateerde artikelen

De Fire TV Stick 4K Max is het krachtigste model van de twee. Hij werkt met een 1,8 GHz processor en 2 GB RAM. Het apparaat biedt ondersteuning voor de snelle wifi 6-standaard en het kan streamen met een 4K-resolutie. De Fire TV Stick 4K Max toont ook HDR en HDR10+-content, evenals Dolby Vision. Je zal ook geluidseffecten van Dolby Atmos kunnen horen. De gewone Fire TV Stick streamt in Full HD, maar hij werkt met HDR en dual band-wifi-netwerken.

Prijzen en beschikbaarheid

De Fire TV Stick 4K Max kost 64,99 euro en voor de Fire TV Stick betaal je 39,99 euro. Beide apparaten zijn vanaf donderdag 28 oktober via pre-order te bestellen. Verzending vindt plaats vanaf 17 november.

  • Amazon Fire TV Stick 4K Max - Amazon.nl - 64,99 euro 
  • Amazon Fire TV Stick Amazon.nl - 39,99 euro 

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk