Cryptocurrency

Cryptogeld is waarde in de vorm van een bedrag in een cryptovaluta, of – met een Engels woord –cryptocurrency. Dit laatste is een soort digitale munteenheid. Bitcoin is de digitale munt die we allemaal wel kennen, want in 2009 vonden al de eerste transacties met Bitcoin plaats. Bitcoin-transacties worden verwerkt met de achterliggende technologie genaamd blockchain. Het is een manier om zonder enige tussenkomst en op een decentrale manier gegevens uit te wisselen, in het geval van Bitcoin zijn dat geldtransacties.  

Naast Bitcoin heb je nog alternatieve munten of 'alt coins'. Elk van deze munten werkt op een variant van blockchaintechnologie, maar ze hebben elk een eigen toevoeging en eigen eigenschappen waarmee ze het verschil willen maken ten opzichte van de andere cryptomunten. Transacties verlopen bijvoorbeeld sneller, goedkoper of er is compatibiliteit met andere blockchains.

Hieronder vind je alle artikelen van Androidworld over cryptocurrency.

Cryptocurrency nieuws

Lees al het laatste nieuws over Cryptocurrency

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties