Cryptocurrency

Lees al het laatste nieuws over Cryptocurrency

Cryptogeld is waarde in de vorm van een bedrag in een cryptovaluta, of – met een Engels woord –cryptocurrency. Dit laatste is een soort digitale munteenheid. Bitcoin is de digitale munt die we allemaal wel kennen, want in 2009 vonden al de eerste transacties met Bitcoin plaats. Bitcoin-transacties worden verwerkt met de achterliggende technologie genaamd blockchain. Het is een manier om zonder enige tussenkomst en op een decentrale manier gegevens uit te wisselen, in het geval van Bitcoin zijn dat geldtransacties.  

Naast Bitcoin heb je nog alternatieve munten of 'alt coins'. Elk van deze munten werkt op een variant van blockchaintechnologie, maar ze hebben elk een eigen toevoeging en eigen eigenschappen waarmee ze het verschil willen maken ten opzichte van de andere cryptomunten. Transacties verlopen bijvoorbeeld sneller, goedkoper of er is compatibiliteit met andere blockchains.

Crypto Themaweek

In 2021 hielden we op Androidworld de Crypto Themaweek en hier schonken we veel aandacht aan de manieren waarop je Bitcoin en andere cryptomunten op je telefoon kan kopen en beheren. Het overzicht van onder meer alle apps, achtergrondartikelen en tips van deze themaweek vind je hier.

Hieronder vind je alle artikelen van Androidworld over cryptocurrency.

Dit vind je misschien ook leuk