AW Poll: eenderde van de lezers vindt camera’s op de telefoon het belangrijkst

AW Poll: eenderde van de lezers vindt camera’s op de telefoon het belangrijkst

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Onze smartphones nemen steeds meer taken over van andere dingen in ons leven. Een spiegel? Smartphone. Een pinpas? Smartphone. Een fotocamera? Smartphone. Maar, is dat laatste wel helemaal waar? In onze poll vroegen we de lezers van Androidworld hoe belangrijk ze de camera’s op hun telefoon eigenlijk vinden.

Kiekjes van kids en kittens

Vroeger nam je een fotocamera eigenlijk alleen mee als je naar een feestje of op vakantie ging, maar sinds we social media in onze levens hebben is foto’s maken ineens een stuk populairder geworden. We maken foto’s van ons eten, van ons kind dat een tekening heeft gemaakt en vergeet ook de video’s van gekke katten en dansende nichtjes niet. De camera op onze telefoon is een steeds grotere rol gaan spelen, maar hoe groot is die rol nou eigenlijk?

Als we kunnen afgaan op wat onze lezers zeggen, dan is die camera zeker een belangrijke factor. 35 procent vindt het zelfs het belangrijkste, wat impliceert dat bijvoorbeeld kunnen WhatsAppen, Facebooken en -we zouden het bijna vergeten- bellen minder belangrijk wordt gevonden. 24 procent is het daar niet mee eens: die menen dat de camera’s op een telefoon minder belangrijk zijn dan andere eigenschappen. 38 procent zit in het midden: die vinden dat de camera’s even belangrijk zijn als andere eigenschappen.

AW Poll: eenderde van de lezers vindt camera’s op de telefoon het belangrijkst

Veel foto's

Slechts 1 procent heeft een andere mening. In de reacties is te zien dat Cyclon zich verbaast over de camerafocus van andere lezers: “Blijkbaar veel fotografen die stemmen. Heb zelf nog nooit een selfie genomen zelfs.” Toch geven veel lezers in de reactie aan dat de camera een bijzaak is.

Tukker heeft stiekem zelfs het beste van twee werelden. Zo zegt hij: “Voor mij is alleen de snelheid, software en de schermgrootte belangrijk, camera is bijzaak. Mijn vrouw maakt de foto's dus voor haar heb ik een Pixel gekocht, de rest interesseert haar niet. 😃” Gelukkig kan de Pixel veel meer dan alleen geweldige foto’s maken.

AW Poll: eenderde van de lezers vindt camera’s op de telefoon het belangrijkst

Camera is belangrijk

Het lijkt erop dat we de camera heel belangrijk vinden, maar dat we nog steeds een smartphone kopen met camera in plaats van een camera met smartphonefuncties. Of eigenlijk moeten we zeggen camera’s, want het is anno 2021 een uitdaging om een smartphone te vinden die slechts van één camera is voorzien.

Gerelateerde artikelen

Houd Androidworld in de gaten voor een nieuwe poll. Als je hebt gestemd, bedankt voor het meedoen!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk