AW Poll: heb jij een Chromecast?

AW Poll: heb jij een Chromecast?

De eerste Chromecast is sinds maart 2014 beschikbaar in Nederland en België. Met zo'n Chromecast kan je films, series, foto’s, muziek en meer streamen naar je tv, zelfs als het geen smart-tv is. Als er maar een HDMI-aansluiting op zit. Sinds vanochtend vroeg is daar de Chromecast met Google TV ook officieel aan toegevoegd. Wij zijn benieuwd of jullie deze of een andere Chromecast hebben, en welke dat is. Stem ook in de nieuwe AW Poll!

Chromecast: de geschiedenis

De eerste Chromecast werd in 2013 aangekondigd en is sinds maart 2014 in Nederland en België verkrijgbaar. De tweede generatie Chromecast werd samen met de Chromecast Audio in 2015 uitgebracht. Deze audio-variant maakte van 'offline' speakers heuse internetradio-spelers. In 2016 volgde de Chromecast Ultra met ondersteuning voor het streamen in 4K. Toen zag in 2018 de derde generatie Chromecast het licht. Deze versie kwam alleen met snelheidsverbeteringen en 1080p op 60fps. De opvolger van de derde generatie Chromecast, de Chromecast met Google TV, zag in 2020 het levenslicht. Het was meteen Googles eerste Chromecast met afstandsbediening en Google TV.

Vandaag, 31 mei 2022, is deze Chromecast ook officieel in Nederland en België beschikbaar. Dat was het apparaatje al natuurlijk, maar alleen via het grijze kanaal. Nu brengt Google de Chromecast ook in Nederland uit en dat betekent dat we ook content van Nederlandse streamingdiensten kunnen bekijken. Welke dat zijn, lees je hier.

Nog veel meer interessant nieuws over de Chromecast met Google TV vind je in de artikelen hieronder:

AW Poll

En dan nu de hamvraag: Heb jij een Chromecast? Zo ja, welke? Breng je stem uit in de poll en vertel ons meer over jouw Chromecast(-gebruik) in de reacties.

Poll

Heb jij een Chromecast?

AW Poll: heb jij een Chromecast?
Google TV-interface
Lees meer over:
Google TV Chromecast AW Poll

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties