AW Poll: welke beveiligingsupdate staat er op je telefoon?

AW Poll: welke beveiligingsupdate staat er op je telefoon?

Fabrikanten komen regelmatig met beveiligingsupdates voor hun telefoons. Daarmee zorgen ze ervoor dat jouw smartphone of tablet altijd zo veilig mogelijk is. Sommige telefoons krijgen er elke maand eentje en anderen één keer per kwartaal. Wij zijn benieuwd welke beveiligingsupdate jij momenteel op jouw telefoon hebt staan.

Zijn beveiligingsupdates belangrijk?

Zonder beveiligingsupdates blijft je telefoon gewoon werken, maar zoals bij elke telefoon die niet meer wordt ondersteund, loop je wel een beveiligingsrisico. Kwaadwillenden kunnen in de toekomst misbruik maken van kwetsbaarheden op de telefoon, die bij andere toestellen in de beveiligingsupdates worden verholpen. Als je met andere woorden op een kwaadaardige link drukt of een malware-app binnenhaalt, dan loop je een grotere kans om daar gevolgen van te dragen. Dat kan variëren tot het lekken van persoonsgegevens tot het verlies van geld met je bankapps.

Zien welke beveiligingsupdate je hebt

Wil je weten of er een nieuwe beveiligingsupdate voor je telefoon is? Volg de stappen om de nieuwste beveiligingsupdate te installeren:

  1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik onderaan op Systeem -> Systeemupdate.
  3. Bekijk je Android-beveiligingsupdate.

Zijn software-updates verplicht?

Het is vanaf woensdag 27 april voor Nederlandse verkopers verplicht om hun digitale producten van software- en beveiligingsupdates te voorzien. Of het nu gaat om een robotstofzuiger, een aangekochte app of een slim horloge: verkopers moeten ervoor zorgen dat het product kan blijven werken. Meer hierover lees je in dit artikel.

AW Poll

Wij willen graag weten welke Android-beveiligingspatch nu op jouw telefoon staat. Ben je voorzien van de nieuwste patch zoals de Samsung Galaxy S22? Heeft je telefoon een oude update? Of krijg je helemaal geen beveiligingsupdates meer? Laat je stem achter in de onderstaande poll.

Poll

AW Poll: welke beveiligingsupdate staat er op je telefoon?

Lees meer over:
Beveiligingsupdates

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties