AW Poll: wanneer draag jij een wearable?

AW Poll: wanneer draag jij een wearable?

Laura Jenny

door Laura Jenny

Wearables: er wordt veel over gesproken, en ze bestaan ook al heel lang, maar als je gaat kijken naar hoeveel mensen er echt dagelijks eentje om hebben, dan valt dat toch tegen. Hoe zit dat? Volgens Samsung blijkt dat in de afgelopen twee jaar het aantal gebruikers dat een jaar lang minstens eenmaal per week hun slaap bijhoudt toegenomen met 182 procent. Hoe zit dat bij jou?

Wearables dragen

Wearables kennen veel toepassingen: sommige mensen gebruiken ze juist om de slaap te meten, of liever om sport vast te leggen. En anderen kiezen er vooral voor omdat het de tijd aangeeft en ze hun WhatsApp-berichten erop kunnen lezen. Er kunnen veel redenen zijn om een wearable te dragen, maar ook om dat niet te doen. Misschien kun jij niet slapen als je sieraden en dus ook horloges draagt, of heb je tattoos en worden metingen dus helemaal niet of niet goed gedaan door je slimme horloge.

En dan is er natuurlijk ook nog een ander heikel punt: batterijduur. Dat is toch voor veel mensen een flinke drempel om voor een slim horloge te kiezen. We zien het in ons reviewproces van Pixel Watch 2 ook: die batterijduur is echt flink kort. Elke twee dagen moet er alweer wat stroom bij, omdat het anders uitvalt en je er meteen niets meer mee kunt. Niet ideaal. Naast dat het vaak voor mensen met wat dunnere polsen ook gewoon te grote apparaten zijn: maar ja, een kleiner formaat betekent ook een minder grote batterij en ja, dan beland je al snel in een kip-ei-verhaal.

Gerelateerde artikelen

AW Poll

We zijn erg benieuwd of jij een wearable draagt en zo ja: wanneer. Is het voor jou een must om hem altijd om je pols te hebben, of red jij de eenmaal per week die Samsung zo ziet stijgen al niet eens, laat staan 24/7? Doe mee aan onze poll!

AW Poll: wanneer draag jij een wearable?

Deel jouw mening en schrijf in de reacties waarom je daarvoor hebt gekozen: zondag komen we bij je terug met de resultaten. Van de poll dan, niet van je wearable ;)

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk