AW Poll: bijna de helft van de lezers kocht z'n telefoon via een online winkel

AW Poll: bijna de helft van de lezers kocht z'n telefoon via een online winkel

48 procent van onze lezers kocht zijn nieuwe telefoon via een online winkel. Het is geen populaire keuze om een telefoon los via een provider te kopen of anders tweedehands, zo blijkt uit onze poll.

Een nieuwe telefoon shoppen

Een nieuwe telefoon shoppen kan een heel leuk proces zijn: kijken wat je wensen zijn, welke toestellen er te kiezen vallen en dan ook nog volop research doen op internet. Maar: koop je die telefoon vervolgens ook via bijvoorbeeld een online winkel, of ga je liever voor de binnenstad? De meest populaire winkelweg, dat is met afstand die van een online winkel (48 procent). Daarna gaat 16 procent liever naar een fysieke winkel, terwijl 14 procent ervoor kiest om zijn telefoon met een abonnement via een provider te kopen.

We zien ook steeds vaker dat je telefoons direct bij de provider kan kopen en ook hier wordt gebruik van gemaakt, flink ook: 11 procent van de respondenten zegt zijn telefoon direct bij de fabrikant te kopen. Minder populair is tweedehands kopen: dat doet 4 procent en dat is net zoveel mensen als die hun telefoon los kopen via een provider. Zelden koopt iemand een refurbished telefoon: dat is minder dan 1 procent. 2 procent zegt tot slot zijn telefoon ergens anders te kopen.

Uitslag AW Poll: Waar heb jij je huidige telefoon gekocht?

AW Poll: bijna de helft van de lezers kocht z'n telefoon via een online winkel

Winkel versus online

Glasblazer legt de vinger op de gevoelige plek, want die zegt wat we inmiddels allemaal wel eens hebben meegemaakt: glasblazer: Enquête geeft aan dat fysieke winkels, hoe jammer dan ook, exit zijn. In de Apple Stores of op zoek naar een hardloper van Samsung kun je nog in de winkel ergens terecht. Op zoek naar een Smart TV zou ik in Corona tijd een afspraak in een winkel 10 km verderop maken. Model dat ik zocht niet bij mij in de stad verkrijgbaar. Op mijn vraag of ze bijbehorende schroeven konden leveren, werd ik verwezen naar een bouwmarkt. Uiteindelijk de fysieke winkel gelaten voor wat het was en de grote blauwe online winkel voor een paar tientjes meer de tv aan huis laten afleveren. Bevalt hij niet dan kun je hem binnen een maand retourneren.”

Er zijn echter AW-lezers die juist wel graag naar de fysieke winkel gaan: M4rc0NL: “fysiek gekocht, aangezien ik graag de fysieke winkels overeind hou....” En ja, je hebt natuurlijk altijd baas boven baas: mensen die personeel hebben om hun telefoons te kopen: Edo de Roo: “Ik heb mijn Pixel 6 door mijn schoonbroer in Duitsland bij de Saturn laten kopen, en die heeft hij hier bij mij afgeleverd.” Lekker bezig Edo.

AW Poll: bijna de helft van de lezers kocht z'n telefoon via een online winkel

Volgende week zijn we bij je terug met een nieuwe poll, tot dan!

Lees meer over:
AW Poll

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer