AW Poll: Vind je het erg als OnePlus en OPPO uit Nederland vertrekken?

AW Poll: Vind je het erg als OnePlus en OPPO uit Nederland vertrekken?

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Er doet een hardnekkig gerucht de ronde: vertrekken OPPO en zustermerk OnePlus uit Nederland? De Chinese bedrijven zouden volgens Snoopy Tech en Max Jambor hun biezen willen pakken. Het gaat niet alleen om Nederland, maar ook om andere landen in ons werelddeel, zoals Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. OPPO beweert bij hoog en laag dat het niet zo is. Maar dit is de AW Poll en dus willen we graag weten wat jij ervan vindt.

OPPO en OnePlus

We weten al een tijdje dat OnePlus en Oppo steeds dichter tegen elkaar aankruipen. De verwachting is bij veel mensen dat de twee merken zelfs helemaal in elkaar zullen opgaan. Echter was het toch net even iets anders, het nieuws dat ons ter ore kwam deze week. De twee merken zouden gewoon helemaal vertrekken uit Nederland. Is het misschien een reactie op de uitspraak van een Duitse rechtbank, namelijk dat de toestellen in Duitsland niet meer verkocht mogen worden?

Realme zou met het vertrek van OPPO en OnePlus mogelijk ook uit Nederland verdwijnen, wat betekent dat we steeds minder smartphonemerken over houden. Immers is Vivo vorig jaar, na drie maanden aanwezigheid, ook al vertrokken. Veel merken kiezen de laatste tijd ook voor meer focus en in het geval van OPPO is die bijvoorbeeld op de betaalbaardere smartphones.

Gerelateerde artikelen

AW Poll

OPPO en OnePlus zeggen overigens niet dat ze weggaan. Het geeft aan: "OPPO en OnePlus blijven zich inzetten voor alle bestaande Europese markten en het Verenigd Koninkrijk. We hadden een goede start in 2023 met succesvolle lanceringen van verschillende producten in Europa en hebben een line-up van aankomende producten voor de rest van het jaar. OPPO en OnePlus zullen blijven doorgaan met het leveren van meer innovatieve producten en de beste service voor gebruikers in de toekomst."

Goed nieuws, dat ze misschien toch wel blijven, of mogen ze wat jou betreft ons land wel verlaten? Veel Android-fans hebben een zwak voor vooral OnePlus, dat in zijn beginjaren echt even een heel frisse wind blies door Android (en sowieso een wat aanpasbaardere en toch nog vrij basisversie van het besturingssysteem biedt). Is het toch te vol op de markt, zonder genoeg innovatie? Wat denk jij, is het een erg als OnePlus en OPPO het toneel verlaten?

Vind je het erg als OnePlus en OPPO uit Nederland vertrekken?

Laat je reactie achter voor het weekend, zondag komen we bij je terug met de uitslag. Tot dan!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk