AW Poll: tweederde lezers neemt alleen nog foto’s met de telefoon

AW Poll: tweederde lezers neemt alleen nog foto’s met de telefoon

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

67 procent van onze lezers heeft geen losse camera meer bij zich: die nemen alleen maar foto’s met hun telefoon. Inmiddels zijn de camera’s van telefoons natuurlijk zeer goed, maar kunnen niet op tegen een spiegelreflex met een dikke telelens erop. Echter heb je die categorie -tenzij je bij de Story werkt- waarschijnlijk niet nodig.

Telelens

karel-willem is zo’n Story-fotograaf (grapje natuurlijk): “Ooit als test eens op vakantie gegaan met alleen de smartphone. En daarna vrijwel nooit meer een andere camera aangeraakt. Oké, in 2018 naar Amerika had ik nog het een en ander bij me, omdat ik daar in grote stadions moest fotograferen, en met die mega-stadions was een aardige telelens toch wel nodig.”

Het is echt zo dat het grootste deel van ons altijd zijn telefoon gebruikt om kiekjes te schieten. m.b. heeft de telefoon er zelfs op uitgezocht: “Ik maak altijd foto's met mijn telefoon, daarom heb ik ook een Samsung S22.” Nobody is ook zo iemand die helemaal content is met de telefoon: “De laatste 10 jaar gebruik ik alleen mijn foon. Daarvoor wel diverse digitale camera's gehad en vroeger (jaren 90) had ik altijd zo wegwerp camera's op houseparty's en festivals 😂 daarvoor zelf wegwerp camera's met losse wegwerp Flits blokjes die je los er op moest doen 🤣🤣🤣” Al kan het nog steeds heel grappig zijn om een wegwerpcamera te gebruiken hoor, Nobody.

AW Poll: tweederde lezers neemt alleen nog foto’s met de telefoon

Foto's maken met de smartphone

20 procent zegt meestal wel foto’s met de telefoon te nemen, maar ook soms voor een andere camera te kiezen. En alsnog is er 11 procent die helemaal niet hun telefoon als de standaard gebruiken wanneer er een foto moet worden gemaakt: die gebruiken juist meestal een camera. Zijn er Androidworld-lezers die hun telefoon helemaal nooit gebruiken voor foto’s? Ja, 2 procent zegt zijn smartphone daar niet voor in te zetten.

Marvado voelde zich een tijdje niet zo hip, maar dat verandert: “De telefoon maakt goede plaatjes maar gebruik ik vaak voor de hapsnap. Voor foto's gebruik ik vaak mijn analoge spiegelreflex camera waar ik echt selectief moet zijn vanwege de 36 plaatjes die ik kan schieten. Gelukkig raakt het weer een beetje 'in'😆” Ook Vallinny van Stijn is team oldschool: “Nope, nog steeds de 'ouderwetse' manier van fotos maken, spiegelreflex is voor mij altijd beter 😊”

Gerelateerde artikelen

Bedankt voor deze plaatjes van reacties weer deze poll. We gaan nu even ‘kieken’ welk dilemma we jullie nu weer aan de schenen gaan leggen. Tot volgende week!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk