AW Poll: Telefoonspelletjes? Een derde van de lezers heeft er 0 geïnstalleerd

AW Poll: Telefoonspelletjes? Een derde van de lezers heeft er 0 geïnstalleerd

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Sudoku, Candy Crush, FarmVille, Call of Duty Mobile, Animal Crossing: er staan honderdduizenden games in Play Store. En toch blijkt uit onze poll dat het veel mensen koud laat: een derde van de AW-lezers heeft geen enkele game op zijn of haar telefoon geïnstalleerd.

0 games voor een derde van de lezers

Toen we jullie vorig jaar vroegen op welk apparaat jullie mobiele games het liefst spelen, kwam de smartphone er het beste uit. Maar opvallend genoeg blijken we eigenlijk helemaal niet zo veel op onze telefoon te gamen: 34 procent geeft in onze poll van deze week aan 0 games te hebben geïnstalleerd.

Daarnaast zijn er gek genoeg ook best veel lezers die zelfs meer dan 10 spellen op hun telefoon hebben gezet: 17 procent. Dat is meer dan het aantal mensen dat zes tot tien spellen op zijn of haar telefoon bezit, want dat zijn er maar 11 procent. De meeste respondenten op onze poll zeggen echter één tot vijf games op hun telefoon te hebben gezet: 38 procent.

AW Poll: Telefoonspelletjes? Een derde van de lezers heeft er 0 geïnstalleerd

Haat/liefde

michele_possamai is vooral groot fan van twee telefoongames, al komt daar wel wat haat bij kijken: “2 stuks. Super Hexagon (haat/liefde relatie met dat spel) en Human Resource Machine. Dat zijn ze.... Al jaren eigenlijk. Die verhuizen steeds mee naar een volgende mobiel.”

Waar de meeste mensen door games hun tong uit hun mond doen en op het puntje van hun stoel gaan zitten van de spanning, zijn er ook lezers die hele andere toepassingen hebben gevonden voor hun mobiele games. willem53: “ik heb er 8 op mijn telefoon, allemaal slaapverwekkend , heerlijk 😊” Sleep Well al geprobeerd, Willem?

Nostalgie

karel-willem moet door onze poll erg lachen. Hij heeft ‘nul, nada, zero’ spellen geïnstalleerd op zijn telefoon. “De laatste keer dat ik een game heb gespeeld (Lemmings!!) was toen ik nog in loondienst was. Ergens in de 80's. 😁” Kun je je eigen tijd bepalen als freelancer, kies je er niet eens voor om tijd vrij te maken voor spellen, Karel?! Grapje natuurlijk.

Wil jij ook weten hoeveel spellen er nu werkelijk op je telefoon geïnstalleerd staan? Je kunt op je telefoon heel makkelijk zien hoeveel games je hebt geïnstalleerd. Ga hiervoor naar de Google Play Store, tik op je profiel rechtsbovenin en dan op Apps en apparaat beheren. Onder het tabblad Beheren kun je vervolgens filteren op Games.

Gerelateerde artikelen

Zo, nu tijd voor een potje Ticket to Ride, of toch Clash Royale, of toch Shadow Warrior? Tot de volgende poll!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk