AW Poll: Slechts 15 procent van de lezers heeft Android Auto Coolwalk

AW Poll: Slechts 15 procent van de lezers heeft Android Auto Coolwalk

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Android Auto wordt voorzien van een nieuwe interface, maar slechts weinig lezers hebben die interface ook. Maar 15 procent zegt Android Auto Coolwalk te hebben, terwijl 75 procent het niet heeft. 4 procent gebruikt geen Android Auto en 5 procent weet het niet. Dat zijn nog geen hele fantastische resultaten voor de nieuwe interface, die hopelijk snel verder uitrolt.

Android Auto Coolwalk

Als je geen auto hebt, dan heb je ook geen Android Auto Coolwalk nodig, maar blijkbaar is de update ook nog niet zo breed beschikbaar als we hadden gedacht. Eigenlijk zou het afgelopen zomer al tijd zijn voor de Android Auto Coolwalk, maar dat liep anders. 6 januari kregen we het groene licht voor de stabiele versie van Coolwalk, maar het duurt even voor de update wereldwijd uit is, zo blijkt.

hvl62 heeft het wel, maar vindt het wat omslachtig: “Als beta tester heb ik deze interface al een paar maanden. Maar juist omdat ik beta tester ben, probeer ik zoveel mogelijk uit. Hierdoor zit ik vaak in de instellingen te klooien. Maar wat ik dan niet begrijp dat je zoveel handelingen moet doen om daar te komen. Eerst naar de instellingen van de telefoon, dan app beheer en android auto zoeken, en eenmaal geopend heb heb je nog de aanvullende instellingen. Flink omslachtig allemaal. Kan natuurlijk aan mijn telefoon liggen...Ben benieuwd of iemand een andere manier weet, bv met een snelkoppeling ofzo.”

AW Poll: Slechts 15 procent van de lezers heeft Android Auto Coolwalk

Nieuwe interface in de auto

Tja, omdat niet veel mensen het hebben, is het ook moeilijk om daar een antwoord op te krijgen. Gerke heeft dat probleem gelukkig niet, die is helemaal blij: “Geen betatester, maar inmiddels een week of 4 actief. erg blij mee.” Er zijn ook mensen die zeggen dat ze de update eerst hadden, maar die nu verdwenen is. Kortom, het is een spannend proces waarbij je blijkbaar nooit helemaal weet waar je aan toe bent. In ieder geval is de wandeling op dit moment nog niet zo cool voor veel mensen.

De poll wel, die was erg populair, waardoor het erop lijkt dat lezers wel verlegen zitten om de update die onder andere zorgt voor een soort split-screen ervaring. Boysmakenoize bijvoorbeeld: “Nog niet... Een Pixel hebben geeft ook al geen voorrang zo lijkt 😅” Voor peSHIr geldt dat niet, want die kan er sowieso naar fluiten: “Er mist een optie: ik kan Android Auto in 2005 Toyota niet gebruiken sinds de losse telefoon app weg is.. 🙄” Megapaul zit er naarstig op te wachten en is maar begonnen met zingen: “Hier nog steeds geen coolwalk interface. 't lijkt wel een beetje op het nummer van Davina Michelle; 't duurt te lang....”

Gerelateerde artikelen

Sorry Google, we zijn gewoon hyper hyper hyper hyper… Tot volgende week, dan zijn we er weer met een nieuwe AW Poll.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk