AW Poll: ruim kwart lezers gebruikt Bitwarden als wachtwoordmanager

AW Poll: ruim kwart lezers gebruikt Bitwarden als wachtwoordmanager

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

De meestgebruikte wachtwoordmanager onder onze lezers is Bitwarden, Met 27 procent van de stemmen staat hij op de eerste plaats, gevolgd door 1Password met 20 procent van de stemmen. Ook Google Password Manager en LastPass hebben fans, maar dat is aanzienlijk minder dan de nummer 1.

Wachtwoordmanagers

1Password kent vele fans. CubicNomad bijvoorbeeld: “Gebruik al een aantal jaar 1password, niet de goedkoopste maar wel de beste in veiligheid (gekoppeld met ubikey) en gebruiksgemak op alle apparaten.” Peter.C gebruikt er gewoon twee: “Vroeger LastPass, nu Google Password Manager en Bitwarden (gratis).”

De Google Password Manager staat met 13 procent op de derde plek, gevolgd door LastPass met ook 13 procent van de stemmen. Keeper en Dashlane zijn niet zo populair met 1 en 3 procent, maar er wordt door 19 procent een andere app gebruikt. Nordpass bijvoorbeeld, daar zweert Karabay bij:”2 jarig abo bij Nordpass! UI is zeer gebruiksvriendelijk. Ik gebruik het zowel op android als op de pc. Wachtwoorden worden dan wel in de cloud opgeslagen. Nordpass maakt gebruik van de dezelfde krachtige encryptie als google. Alle gegevens die je in Nordpass invoert wordt sterk versleutelt (gebaseerd op zero knowledge).”

AW Poll: ruim kwart lezers gebruikt Bitwarden als wachtwoordmanager

AW Poll

Zoeff50, @Tukker en Theo_de_Ripper zijn meer Keepass-mensen. zoeff50: “Keepass al vele jaren. Wachtwoorden opslaan in de cloud geeft geen goed gevoel.. Keepass op PC en op een USB stick voor als je op andere PC werkt.” @tukker: “Keepass gebruik ik zakelijk en Bitwarden prive. De laatste werkt fijner en heb ik gekoppeld aan mijn partner. Ik overweeg nog een familie account.” Theo_de_Ripper: “KeePass Safe. Je gaat je wachtwoorden toch niet in de cloud opslaan?”

Gerelateerde artikelen

Zijn er ook nog mensen die hun wachtwoord opschrijven (en dan niet in een app)? 4 procent maar liefst. Schrijf ook even op dat er volgende week weer ene nieuwe AW Poll is. Tot dan!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk