AW Poll: ruim de helft van de lezers kiest voor draadloze oortjes

AW Poll: ruim de helft van de lezers kiest voor draadloze oortjes

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Ruim de helft van de lezers van Androidworld gebruikt draadloze oortjes. Hiermee kun je op je telefoon muziek luisteren, maar ook andere audio zoals het geluid van Netflix, Disney+ of Videoland. Of het geluid van vrienden die je belt of collega’s waar je mee videobelt. Maar, ze zijn er ook om geluid juist weg te filteren, want veel draadloze oordopjes zijn voorzien van ruisonderdrukking. Mede daarom zijn ze waarschijnlijk een populaire keuze onder lezers, al zijn er ook mensen die liever voor bedrade exemplaren gaan.

Oordopjes

Waar 54 procent van de lezers kiest voor draadloze oortjes, gaat 9 procent voor de bedrade variant. Ook geen slechte keuze: je hoeft ze niet op te laden, je raakt ze minder snel kwijt en je hoeft niet eerst verbinding te maken. Bedrade hoofdtelefoons zijn alweer een stuk minder populair onder Androidworldlezers: slechts 5 procent, al is de draadloze koptelefoon wel populair met 28 procent. Dat komt waarschijnlijk door de goede muziekkwaliteit en ruisonderdrukkende functies, zoals we bijvoorbeeld al enige jaren zeer goed zien (of eigenlijk horen) bij de 1000XM-hoofdtelefoonserie van Sony (dank Björn!).

4 procent van de lezers zegt tot slot ‘anders’ en geeft in de reacties aan hoe anders. Marvado bijvoorbeeld, die gaat voor geluid over speakers: “Ik gebruik een bluetoothspeaker thuis en in de auto een bluetooth ontvanger met jackplug.” Daarnaast hebben veel lezers allebei. En niet zonder reden: Wilkoschiks: “Zowel oortjes als koptelefoon beide draadloos. In het vliegtuig de oortjes, thuis de koptelefoon. Ik vind het teveel gesjouw om een koptelefoon mee op reis te nemen.”

AW Poll: ruim de helft van de lezers kiest voor draadloze oortjes

AW Poll

Daar kan de schrijver van dit stuk zich helemaal in vinden. Een hoofdtelefoon is bijvoorbeeld ook minder fijn bij sporten, waardoor de in-ears er dan bij worden gehaald. Er is echter nog een categorie die buiten hoofdtelefoon en oordopjes valt. Franciskine: “Ik draag sowieso BT hoorapparaten, mijn geluid komt dus altijd via deze hoorapparaten…” Wat veel niet-hoorapparaatgebruikers niet weten, is dat je tegenwoordig met die apparaatjes prima muziek kunt luisteren of telefoongesprekken kunt voeren. Baas boven baas, zulke multifunctionele gadgets. Dan is een overweging tussen oordopjes of een hoofdtelefoon helemaal niet nodig.

Gerelateerde artikelen

Bedankt voor het luisterend oor. Volgende week zijn we terug met een gloednieuwe AW Poll!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk