AW Poll: heb jij een robotstofzuiger, -dweil of -maaier in huis

AW Poll: heb jij een robotstofzuiger, -dweil of -maaier in huis

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Robotstofzuigers worden steeds geavanceerder en we zien hetzelfde gebeuren bij dweilrobots en grasmaaiers. In deze AW Poll willen we graag onderzoeken of jullie al een robothulpje hebben die je huis of de gazon helpt onderhouden.

Robots in huis

Onze zustersite AW Smart schreef vandaag over de nieuwe iRobot Roomba Combo j7+. De robot kan stofzuigen en dweilen in één schoonmaakbeurt en hij kan zijn dweil netjes optillen met een mechanische arm wanneer over een tapijt rijdt. Zijn water haalt hij zelf in een tank aan het basisstation en dat is ook de plaats waar hij zijn eigen waterreservoir reinigt en het vuil leegt.

Robots worden steeds intelligenter en een niet te onderschatten aspect is de navigatie. Robots vandaag brengen de kamers van je huis in kaart en ze onderscheiden mogelijke obstakels op hun route. Zo raken ze bijvoorbeeld niet meer vast te zitten achter kabels.

Deze functies van robotstofzuigers en -dweilen waaien ook over naar robotmaaiers. We schreven laatst in onze wekelijkse gadgetsartikel over de Lawna-robotmaaier, die zelfs een voetbal kant ontwijken die zijn richting aankomt. Je kan je ook de vraag stellen of er op termijn de mogelijkheid komt om de functionaliteiten van een robotmaaier en een stofzuiger samen te brengen in één product. Zo zou je zelf de stofzuig- en dweilmodule van de robot kunnen omwisselen voor een grasmaaiermes en een steviger stel wielen, alvorens de robot te activeren in de tuin.

AW Poll

Maar even terug naar vandaag. Wij zijn benieuwd hoeveel van onze lezers al beschikken over één of meerdere robothulpjes. Breng je stem uit in de AW Poll van deze week. Vertel ook of je tevreden bent van je robotvriend.

AW Poll: heb jij een robotstofzuiger, -dweil of -maaier in huis?

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Community

Dit vind je misschien ook leuk