AW Poll: raakt de opslag van je telefoon soms vol?

AW Poll: raakt de opslag van je telefoon soms vol?

Smartphones komen met steeds meer interne opslag. Het is geen zeldzaamheid om een budgettoestel te vinden met 128 GB opslag. Wij vragen daarom in deze AW Poll of de opslag op jouw telefoon soms nog vol raakt.

Opslag smartphones

In de beginjaren van Android was de beperkte opslagruimte op telefoons vaak een probleem. Je telefoon was bezaaid met apps en foto's waardoor er geen ruimte meer was voor nieuwe updates of broodnodige updates. Vaak kon je opslag uitbreide via een microSD-kaart, maar je kon niet zomaar elke app vanuit de microSD-kaart laten werken.

Vandaag is er veel veranderd en hebben we budgetsmartphones met 128 GB opslag en apps die minder opslagruimte in beslag nemen dan voorheen. Tegelijk zien we wel vaker dat het microSD-slot bij smartphones verdwijnt, maar er zijn nog andere manieren om die fotoverzameling een plaats te geven.

Gratis onbeperkte back-ups in Google Foto's zijn misschien verleden tijd, maar een abonnement op een clouddienst hoeft ook niet zoveel te kosten. Anderzijds kan je ook zelf je data beheren als je met een NAS werkt, dat staat voor Network Attached Storage. Het is een harde schijf die permanent met het internet in verbinding staat. Velen zien hierin een privacyvriendelijk alternatief voor een clouddienst, maar voor een NAS betaal je ook meer. Los van het vraagstuk of je opslag op je telefoon al dan niet vol raakt, is het hoe dan ook verstandig om gegevens veilig te stellen in een back-up.

AW Poll

In deze AW Poll vragen we of de opslag van je telefoon soms vol raakt Kies in onderstaande keuzemogelijkheden van de poll het meest toepasselijke antwoord. Hoe voorkom jij dat de opslag op je telefoon vol raakt en je geen apps en updates meer kan downloaden? Of heb jij nog heel wat ruimte over op je smartphone? Laat je stem achter in deze AW Poll en praat meer in de reacties van dit artikel.

Poll

AW Poll: raakt de opslag van je telefoon soms vol?

Lees meer over:
Algemeen AW Poll

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties