AW Poll: moeten nieuwe telefoons nog met een oplader komen

AW Poll: moeten nieuwe telefoons nog met een oplader komen

Het is niet de eerste keer dat we de bovenstaande vraag hebben gesteld in een AW Poll, en dat maakt het juist interessant. Hoe is onze mening in twee jaar tijd veranderd over de oplader bij nieuwe telefoons?

Oplader bij nieuwe telefoons

Het is begonnen met de iPhone X in 2017, maar inmiddels zijn heel wat Android-merken gestopt met het leveren van oplader bij hun nieuwe telefoons. Xiaomi maakte in 2020 bekend dat de Mi 11 zonder een oplader zou komen, en Samsungs volgde daarna met de Galaxy S21.

Het laatste bedrijf in het rijtje van Android-fabrikanten is OPPO, dat het nieuws begin deze maand bekend maakte. Dat uitgerekend OPPO de meegeleverde oplader laat vallen is opmerkelijk, vermits het bedrijf sterk inzet op snelladen. En hoewel OPPO-telefoons zoals alle andere verplicht met de USB-PD-standaard werken, komen de eigen Super VOOC-snelladers met een nog hoger vermogen. Die voordelen zijn dan enkel nog toegankelijk voor wie de oplader apart aanschaft.

Het belangrijkste motief waardoor deze telefoonproducenten eigen zeggen geen oplader meer leveren, is om zo e-waste te verminderen. De meeste telefoongebruikers hebben al een compatibele oplader, en die dreigt in de vuilnisbak te belanden met de komst van een nieuwe adapter. Waar telefoonmerken minder over praten, is dat ze de prijs van hun toestellen door het weglaten van de oplader kunnen verlagen, waardoor de producten competitiever worden.

AW Poll

In 2020 vroegen we al aan onze lezers of de oplader een vaste waarde moet blijven bij elke nieuwe smartphone. Op dat moment heerste er enkel nog maar het vermoeden dat Samsung de oplader zou weglaten bij de populaire S21-serie. De vraag is in welke mate de mening over het topic is veranderd. Laat je stem achter in onderstaande poll.

Poll

AW Poll: moeten nieuwe telefoons nog met een oplader komen?

Lees meer over:
USB-opladers AW Poll

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties