AW Poll: Hoe zorg jij dat je vrienden/collega's je geld terugbetalen?

AW Poll: Hoe zorg jij dat je vrienden/collega's je geld terugbetalen?

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Het festival- en terrasseizoen gaat zo langzamerhand weer beginnen en dat betekent dat er weer meer financiële afwikkelingen zijn van bonnetjes. Ben jij iemand die vaak de rekening betaalt? In deze AW Poll duiken we in de wereld van aftikken. Stuur je een Tikkie als jij de rekening hebt betaald? Laat je de ober het bedrag splitten?

Tikkie

Sommige mensen hebben een regel dat ze bijvoorbeeld onder de 10 euro geen Tikkies versturen maar het gewoon laten zitten. Of misschien heb je met de ene vriendin de verstandhouding dat iedereen om de beurt de volle rekening pakt, terwijl je binnen je gezin bijvoorbeeld een betaalverzoek via de bank stuurt zodat alles meteen is geregeld. Het schijnt heel Nederlands te zijn om rekeningen te splitten, dus te zorgen dat je in een restaurant meteen al ieder voor zich betaalt. Het is ook een veelbesproken onderwerp: de een vindt dat als anderen alcohol drinken zij meer moeten betalen dan de rest, terwijl de ander het niet zoveel uitmaakt.

Tikkie is nog steeds een veelgebruikte app, ondanks dat steeds meer banken met eigen betaalverzoek-achtige constructies zijn gekomen binnen hun bankieren-apps. Tikkie is ooit ontwikkeld door ABN Amro, dus het is niet een initiatief van banken tezamen zoals iDeal dat wel is. In 2022 telde Tikkie meer dan 8 miljoen gebruikers en werden er in totaal dat jaar 130 miljoen Tikkies verstuurd (à 5,5 miljard euro in totaal). Je zou denken dat vooral de zomer een populair Tikkie-moment is, maar 25 november was met 530.000 Tikkies de drukste dag op de app. Al heeft dat waarschijnlijk te maken met de voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal die dag.

Gerelateerde artikelen

AW Poll: Hoe zorg jij dat je vrienden/collega's je geld terugbetalen?

AW Poll

Maar er is veel meer dan alleen Tikkie. Sowieso zijn er veel manieren om met financiën om te gaan en we zijn benieuwd hoe jij dat aanpakt. Beantwoord daarom nu de nieuwe AW Poll:

Hoe zorg jij dat je vrienden/collega's je geld terugbetalen?

Bedankt voor het meedoen. Dit weekend laten we je weten wat de uitslag van de poll is.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk