AW Poll: Google beëindigt diensten, maar wie is echt de dupe?

AW Poll: Google beëindigt diensten, maar wie is echt de dupe?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Stadia, Android Auto voor Smartphones, YouTube Go, de Rijstand van de Google Assistent, Pixelbooks. Het zijn enkele van de slachtoffers die dit jaar naar het ondertussen beruchte Google Kerkhof zijn gedragen. Maar wie brengt dit schade toe? Breng je stem uit.

Googles wispelturige stategie

In de afgelopen jaren heeft Google veel succesvolle producten en diensten gelanceerd, maar het bedrijf heeft ons ook vaak verrast met andere projecten die uit het niets werden stopgezet. Hierboven noemen we alleen maar de projecten die dit jaar zijn beëindigd en het jaar is nog niet om.

Als je een gebruiker was van de Android Auto-app voor smartphones of van Google Stadia, dan zit er niet anders op om een alternatief te zoeken. Er bestaat eigenlijk voor beide diensten geen zonneklare vervanger. Al kan je wel eens kijken naar deze auto-interfaces voor op je telefoon. Je zou dus kunnen stellen dat consumenten hier de dupe van zijn.

We kunnen daarnaast ook de vraag stellen of ook Google hier geen schade van ondervindt op termijn. Het bedrijf stopt projecten om meer mensen en middelen te kunnen voorzien voor projecten waar het meer mee hoopt te verdienen. Toch kan het ook gevolgen hebben als consumenten het vertrouwen verliezen in het bedrijf, en dat kan zeker moeilijk liggen voor de verkoop van producten en de betaalde diensten.

AW Poll

In ons opiniestuk gaan we veel dieper in op het vraagstuk wie de dupe is van dit beleid. De gebruikers van diensten als Android Auto voor smartphones of Stadia, of eerder Google zelf. Breng je stem uit in de AW Poll en praat over je ervaringen in de reacties. Heb jij al een alternatief gevonden voor Googles beëindigde diensten? Heb jij een andere kijk op Google strategie? Laat het ons weten.

Brengt Google zichzelf en gebruikers schade toe?

Gerelateerde artikelen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk