AW Poll: eenvijfde van de lezers sport met Samsung Health

AW Poll: eenvijfde van de lezers sport met Samsung Health

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Met 22 procent van de stemmen is Samsung Health verreweg de meest gebruikte app om sportactiviteiten bij te houden. In onze AW Poll bleek daarnaast dat Strava, Google Fit en Garmin Connect ook erg populair zijn. Of je nou je beweging in de vorm van stappen wil bijhouden of hevige workouts in de gym: voor veel mensen is zo’n sport-app een stok achter de deur.

Sport-apps

Maar niet voor iedereen: 12 procent van de mensen gebruikt helemaal geen sportapps. Voor Marvado bijvoorbeeld is zo’n app juist vervelend: “Ik heb het een tijdje gedaan, vooral stappen tellen enzo. Werd er helemaal kriegel van, want de 10k blahblahblah. Het legt een soort van druk die averechts werkt. Voor de intensieve sporters kan ik me uitstekend voorstellen dat het monitoren van je prestaties meerwaarde heeft, ik zit dus niet in die categorie.”

Vaak wordt het gebruik van sportapps vooral gevoed door wearables: immers heb je zo’n sportapp nodig om je slimme horloge in te stellen en de informatie die hij over je verzamelt uit te lezen. De zeer populaire app Garmin Connect bijvoorbeeld. Markun85: “Garmin Connect met Garmin Epix 2. Kan nagenoeg alles goed bijhouden.” Toch zijn er ook veel apps die niet per se gelinkt zijn aan een specifieke wearables: Adidas, Nike, Runkeeper en MyFitnessPal bijvoorbeeld.

Waar Samsung Health het met 22 procent van de stemmen verreweg het beste doet, gevolgd door Garmin Connect (15 procent), Strava (14 procent) en Google Fit (12 procent), duikt het gebruik van andere apps al snel onder de 5 procent. Huawei Health wordt door 5 procent van de lezers gebruikt, Komoot door 4 procent, Zepp Life door 4 procent en Adidas Running door 2 procent. Apps als Nike Run Club, Map My Run, Basic-Fit, Asics Runkeeper, MyFitnessPal en Ommetje worden door minder dan 1 procent van de lezers ingezet.

AW Poll: eenvijfde van de lezers sport met Samsung Health

Fitheid

TomTom Sports, StepsApp, SportCity, Stappenteller, Step Counter en Step Tracker hebben geen stemmen gekregen. Wel geeft 6 procent van de lezers aan een andere app te gebruiken. We kunnen hieruit concluderen dat mensen niet zozeer kiezen voor apps die alleen stappentellers zijn: logisch, want vaak staan er al andere apps op hun telefoon waarin al een stappenteller is geïntegreerd. Dat onderschrijft ook Edo de Roo: “Google Fit, voornamelijk omdat dat standaard op mijn telefoon/watch actief is. En ik daar elke ochtend mijn gewicht in ingeef, dat ook.”

Drankorgel heeft geen sportapp, want ja: “Er is geen app die het aantal bier en whisky flessen kan tellen dat ik op zuip. Ik wou dat er een ongezondheids app bestond die tegen mij zegt dat het de hoogste tijd is om een vette hap te eten, aan de zuip te gaan en stevig te blijven roken.”

Gerelateerde artikelen

Tot volgende week, wanneer we terug zijn met een nieuwe AW Poll. Zolang niemand de app maakt die Drankorger voorstelt, verwachten we zijn inbreng volgende week ook weer. ;)

Samsung Health

Samsung Health

Samsung Health, de gezondheids-app van Samsung, houdt precies bij hoeveel stappen jij gezet hebt op een dag, maar is nog veel uitgebreider dan dat. Er kan allerlei d ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk