AW Poll: een vijfde van lezers gebruikt al Android 13

AW Poll: een vijfde van lezers gebruikt al Android 13

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Dat er veel mensen Android 12 zouden gebruiken, dat was te verwachten (61 procent). Echter blijkt 19 procent van de lezers gewoon al op Android 13 te zitten met zijn of haar telefoon. Niet geheel onverwacht staat Android 11 op de derde positie met 11 procent van de stemmen.

Op welke Androidversie draait jouw smartphone?

We vragen jullie elk jaar welke Androidversie jullie hebben draaien, want Google maakt deze cijfers ook bekend en het is altijd leuk die even met elkaar te vergelijken. Niet geheel onverwacht is de verdeling van die drie eerste posities dan net even anders. De top 5 van Google is:

  • Android 11 - 27 procent
  • Android 10 - 22,3 procent
  • Android 9 - 14,5 procent
  • Android 12 - 13,5 procent

Bij ons is het (zo blijkt uit onze poll):

AW Poll: een vijfde van lezers gebruikt al Android 13 AW Poll: een vijfde van lezers gebruikt al Android 13 AW Poll: een vijfde van lezers gebruikt al Android 13

Android 11

Android 13 werd door Google niet meegenomen, dus helaas kunnen we daarover geen uitspraken doen, maar het is duidelijk dat wij als Android-gerichte groep mensen toch liever het nieuwste van het nieuwste gebruiken. Bij ons staat Android 10 er met 5 procent toch net even anders voor. Android 9 is zelfs nog niet eens 1 procent. Ook zijn er stemmen geweest (maar minder dan 1 procent) op bijna alle versies die onder 9 vallen, tot 4.1. Vanaf dan zien we eigenlijk geen telefoons meer voorbij komen met zo’n oude Androidvariant, al zijn er wel stemmen geweest op Android 2.3 en Android 1.0. Dat laatste is wel tof: de aller-allereerste versie van het geliefde besturingssysteem.

Gerelateerde artikelen

Van strijder hoeft het allemaal niet zo modern. “11. Hoger zal t never nooit worden.” Helaas vermeldt hij er niet bij waarom, dus hopelijk kan hij dat onder dit artikel nog toevoegen. Boysmakenoize zegt er wel iets over (what's in a name): “Oneplus Nord (1) hier, bewust nog op Android 11, ookal is 12 beschikbaar. Je moet maar eens op de community kijken, weinig positiefs…” Grappig, want er zijn ook mensen die juist naarstig zitten te wachten op die versie van Android. karel-willem bijvoorbeeld. “OnePlus 7 Pro: Android 11. Still waiting…”

AW Poll

Het is in sommige gevallen dus een bewuste keuze om niet te updaten, maar er zijn ook mensen die gewoon de updates volgen die hun telefoonaanbieder ze voorschotelt. In ieder geval blijkt het iets te zijn waarin mensen elkaar vrij laten. Vind jij Android 12 op een OnePlus vreselijk? Dan wacht je toch even 13 af? Geen probleem. Leven en laten leven dus: hoe dan ook leeft Android als besturingssysteem onder de lezers in ieder geval goed door.

Volgende week zijn we weer bij je terug met een nieuwe poll. Tot dan!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk