AW Poll: een kwart van de lezers gebruikt zijn telefoon vooral voor WhatsApp

AW Poll: een kwart van de lezers gebruikt zijn telefoon vooral voor WhatsApp

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

24 procent van de Androidworld-lezers gebruikt zijn smartphone voor om te WhatsAppen. Dat blijkt uit onze poll van deze week. Je kunt natuurlijk vanalles met je smartphone: fotograferen, bellen, social media gebruiken of gamen bijvoorbeeld. Maar heel veel lezers gebruiken hun smartphone ook nog voor andere apps.

Huistelefoon

De smartphone begon ooit als een telefoon: een apparaat waardoor je niet meer thuis bij je huistelefoon moest wachten tot je beste vriend(in) je belde, maar gewoon op straat kon worden gebeld. Het was een uitvinding waarvan sommige mensen dachten: ja, maar, waarom? Inmiddels weten we beter, wat ook komt omdat de mobiel inmiddels veel meer is geworden en daarom waren we benieuwd: wat doe je nou eigenlijk het meest op je telefoon?

Waar veel lezers vooral WhatsAppen (24 procent), geven de meeste lezers aan toch andere apps te gebruiken (32 procent). Veel lezers gebruiken hun smartphone vooral om op de hoogte te blijven van het nieuws. psybi zit er vooral op te streamen: “Streams kijken (Twitch, Youtube, Netflix etc.), dan chatten en beetje doelloos internetten.” Terwijl verDacht zijn smartphone meer als een soort ereader inzet: “Lezen m.b.v. de Kindle app.”

AW Poll: een kwart van de lezers gebruikt zijn telefoon vooral voor WhatsApp

Smartphone, met de s van smart

Andere lezers zijn vooral geïnteresseerd in de ‘smart’ van smartphone, want loekklein zegt: “Me huis bedienen samen met me galaxy watch, muziek ,verwarming,licht e.d. ,zelfs me deur. Energie verbruik in de gaten houden.” en glasblazer stuurt er ook de smarthome mee aan: “De smartphone van begin af aan gebruikt als multifunctioneel gereedschap. Foto's whiteboard maken, scannen, e-mail. Later smartphone bediening (licht, alarm, camera, koffiezetapparaat).”

Zijn er dan echt geen mensen meer die hun smartphone vooral gebruiken om te bellen? Jawel hoor: 8 procent geeft aan dat vooral te doen (zowel gewoon bellen als videobellen). Social media is na WhatsAppen erg populair: 22 procent zit vooral lekker te TikTokken, Instagrammen, Snapchatten, Facebooken en Twitteren op zijn smartphone. Er zijn weinig mensen die hun smartphone vooral gebruiken als camera: 5 procent maakt met zijn telefoon voornamelijk video’s en foto’s. Lekker een spelletje doen zoals Call of Duty, Plants vs Zombies of Candy Crush gebeurt ook veel: 7 procent gebruikt zijn smartphone daar vooral voor. 2 procent tot slot, weet het antwoord op die vraag niet.

Gerelateerde artikelen

AW Poll

Veel mensen geven aan sudoku’s te doen op hun smartphone. De schrijfster van dit stuk gaat dat met haar dyscalculie niet lukken, maar ze is wel benieuwd: schaar je dat dan onder games, of is dat toch een andere categorie? In ieder geval is het knap. Net zo knap als de mensen die hun smartphone gebruiken om bijvoorbeeld een nieuwe taal te leren via Duolingo.

Volgende week vind je hier op Androidworld weer een nieuwe poll: gewoon in het Nederlands hoor. Tot dan!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk