AW Poll: een derde van de lezers gebruikt een muzieknummer als beltoon

AW Poll: een derde van de lezers gebruikt een muzieknummer als beltoon

Laura Jenny

door Laura Jenny

Niet de retrobliepjes, niet de stilte, niet de tril: geluid willen we horen als onze smartphone gaat en dat moet wel een beetje goed klinken. Dat blijkt in ieder geval uit onze poll. 32 procent zegt dat het een volledig muzieknummer als beltoon gebruikt, al wordt die groep op de voet gevolgd door de 31 prcent van de respondenten die een standaard beltoon van hun telefoon gebruiken.

AW Poll: Ringtones

Peter.C is iemand die kiest voor muziek: “De begintune van Dr Who”. glasblazer gaat zelfs voor een vaak wat meer ruis gevende liveversie van een lied: “The Ugliest House on the Block - Beth Hart (live)”. Onze eigen Dim had blijkbaar slapeloze nachten door al die mensen die maar bleven bellen, waardoor hij koos voor Insomnia van Faithless als beltoon.

Ik ben team stil, maar dat is slechts een klein team: 7 procent van de mensen is ook team stil. Adje69 bijvoorbeeld: “De beltoon staat eigenlijk altijd op stil, Idem de berichtentoon op een paar uitzonderingen na. Daar staat de berichtentoon op het meer dan bekende ohooh van ICQ 😎.” Een zeer goede keuze! Reken je de trillers trouwens ook bij team stil (hoewel ik dat toch geen stil zou noemen), dan kom je uit op 14 procent, want 7 procent zegt de telefoon altijd op tril te hebben staan.

AW Poll: een derde van de lezers gebruikt een muzieknummer als beltoon

Piepjes en bliepjes

Retro-ringtones met bliepjes had ik onder de Android-fans wel verwacht, maar dat valt tegen: maar 4 procent gaat voor bliepjes. Wel heeft Luminare een mooi antwoord: “Ik gebruik nog steeds de ringtone van mijn eerste android telefoon (htc desire): velvet.” @tukker verdient in dit nog een bijzondere vermelding: wat een productie heeft die ervan gemaakt: “Voor belangrijke mensen heb ik verschillende beltonen, meestal film/serie intro. Hun chats hebben ook allemaal verschillende tonen. 95% van de chats staan op stil.”

Tot slot is er ook 1 procent die de Crazy Frog zegt te gebruiken (eigenlijk maar 0,6 procent zelfs: zou het de Crazy Frog zelf zijn?). 18 procent heeft daarnaast gekozen voor een andere optie, en dat is vooral de zelfgemaakte ringtone: dat kan natuurlijk ook! CubicNomad is zo’n creativeling: “Ik maak mijn ringtones zelf, gebruik nu een sample geluid van artiest Daymar - no prada.” En Ad.B: “Het geluid van een japanse fluit, een chakuhachi”, zou die ook zelf zijn ingespeeld?

Hoe dan ook, het klinkt allemaal goed, mensen! Dank voor het meedoen, wij zijn volgende week bij je terug met een nieuwe AW Poll.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk