AW Poll: Een augmented reality-bril? Hangt van het uiterlijk af

AW Poll: Een augmented reality-bril? Hangt van het uiterlijk af

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Oppo komt met een nieuwe augmented reality-bril. Het doet ons denken aan Google Glass. Een bril die toch niet helemaal een hit werd, mede om privacyredenen en het feit dat het misschien niet het meest modieuze montuur was. Hoe is dat nu? In onze poll vroegen we of Androidworld-lezers wel een augmented reality-bril op hun neus zouden zetten. Het antwoord? Alleen als de prijs en het uiterlijk ernaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Augmented Reality en Virtual Reality

Het grote verschil tussen augmented reality en virtual reality is dat augmented slechts een laag is over de echte wereld, terwijl virtual reality je in een volledig virtuele wereld zet. Vandaar dat VR-brillen vaak een soort dichte skibrillen zijn en augmented reality-brillen een soort uit de hand gelopen leesbril. Kortom, die twee verschillen nogal in uiterlijk.

Dat uiterlijk blijkt sowieso een belangrijke factor, want uit onze poll waarin we vroegen of jullie wel een augmented reality-bril op jullie neus zouden zetten, blijkt dat looks en prijs het verschil maken. 53 procent van de mensen die de poll hebben beantwoord, zegt dat ze dat misschien doen, maar dat het onder andere van de prijs en het uiterlijk van de bril afhangt. 30 procent ziet het niet zitten: “nee, doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg”. Toch is er ook 11 procent als de kippen bij om als een van de eersten met een AR-bril rond te lopen. 6 procent weet het niet.

AW Poll: Een augmented reality-bril? Hangt van het uiterlijk af

Horrorfilm

Nobody is duidelijk niet van de laatste categorie, want die weet heel goed wat-ie wil: Nobody: “Nee, en als iemand met mij een gesprek aan wil gaan dan moet diegene ook dat ding afzetten 👍“ Joe ziet het wel zitten en geeft ons zelfs een filmtip: _Joe_: “ik zag laatst een horrorfilm op Netflix of Amazon. Jeruzalem. Daar werd vol met Google glass gefilmd en zag ik pas de voordelen. Had ik dat geweten in 2013. dus nu zie ik het wel zitten. navigeren.... mensen ontmoeten en direct hun gegevens via Facebook en dergelijke zien. Zoiets dus.”

Der Rudi bekijkt het allemaal wat praktischer. Der Rudi: “Hebben ze die dan ook met glazen op sterkte? Anders gaat het natuurlijk niet voor mij.” Nu kennen wij Rudi’s sterkte niet, maar die van Oppo komen wel op sterkte, zodat je én goed kunt kijken en ook nog eens met extra informatie. Maar ja, nu dat prijskaartje nog.

Volgende week zijn we bij je terug met een nieuwe poll, tot dan!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk