AW Poll: deel jij je account van Netflix, Disney+ en Videoland met anderen?

AW Poll: deel jij je account van Netflix, Disney+ en Videoland met anderen?

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Vooral jongeren delen accountgegevens van Netflix, Disney+ en Videoland, zo raakte vanochtend bekend. Wij zijn benieuwd of jullie je Netflix- Disney+ of Videoland-abonnement met mensen binnen en/of buiten het eigen gezin of huishouden delen. Stemmen maar!

Accountgegevens delen

Er is onderzoek gedaan naar het onderling uitwisselen van accountgegevens van videostreamingdiensten. Hieruit bleek dat 34% van de Nederlandse streamers meekijkt op het account van een ander. Het zijn vooral de jongere generaties, gen Z en millennials, die de inloggegevens van accounts veelvuldig uitwisselen. Dan is er nog zo'n 23% van de Nederlanders die helemaal geen gebruik maken van streamingdiensten. Zij blijven trouw aan het originele lineaire tv-kijken. Ondertussen probeert Netflix het zogenaamde account sharing tegen te gaan, want het mag eigenlijk niet.

Zo is Netflix al gestart met het analyseren van gebruikersdata. Er wordt voornamelijk gekeken naar de apparaten die worden gebruikt om te streamen en de momenten waarop er gestreamd wordt. Hierdoor kan de streamingdienst erachter komen op welke manier abonnees gebruik maken van Netflix en of ze misschien hun account met anderen delen. De aanbieder van series en films wil graag een klantvriendelijke beperking opleggen om zo het accountdelen terug te dringen. Netflix loopt namelijk omzet mis, en niet zo'n klein beetje ook. In 2019 vroegen we al of jullie je Netflix-account met anderen delen. Nu is het tijd voor een nieuwe AW Poll om de balans op te maken.

AW Poll

Wij zijn benieuwd of jullie je Netflix- Disney+ of Videoland-abonnement met mensen binnen en/of buiten het eigen gezin of huishouden delen. De vraag is dus: Doen jullie aan accountsharing? Verduidelijk je stem in de reacties.

Doen jullie aan accountsharing?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk